F19 tog tre premiärpoäng – "Kunde avgjort första 30"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 månader sedan.

Hammarbys F19-lag gjorde som A-damerna under gårdagen – och tog tre poäng i seriepremiären på “Kanalplan”. Målmässigt var det betydligt jämnare nu när ungdomarna mötte Kvarnsveden, men gästernas 3-2-reducering kom sent.

 

Hur såg det här ut, tränare Håkan Jensgård?
– Det såg bra ut. Första halvtimmen är det bästa vi presterat hittills i år. Vi får till flera spelvändningar, slår våra motståndare och skapar ett flertal målchanser. Egentligen kan vi döda matchen med lite mer skärpa och kloka beslut i de avgörande lägena där. 1-0 görs av Mizgin Genc som skruvar in den i bortre efter en kort hörnvariant. Tyvärr får Kvarnsveden in en kvittering några minuter senare, då vi tappar boll i ett olyckligt läge, så vi går till halvtidsvila med oavgjort.

 

– Andra halvlek är en jämnare historia där vi inleder bäst dock och Telma Sloma får välförtjänt göra 2-1 efter inspel från Filippa Graneld. En kvart senare är det ombytta roller då Filippa gör mål på fin framspelning av Telma. Matchen blir lite onödigt spännande på slutet dock när Kvarnsveden reducerar på en frispark, men överlag känns segern rättvis och vi fick precis den starten vi ville ha på seriespelet.

 

Matchfakta finns här.

 

Nästa F19-allsvenska match: bortaderby mot Djurgården, tisdagen den 23 april klockan 18 på Hjorthagens IP. Här hittar du hela F19-spelschemat.

 

Foto: @hammarbyf19

ANNONSER

Comments

comments