toggle menu

Felicia och Raiza lämnar Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Truppbygget inför återkomsten till OBOS Damallsvenskan går vidare och står det nu klart att två spelare lämnar Hammarby – Felicia Saving och Raiza Santos da Silva. 

 

Felicia Saving anlände som 16-åring inför säsongen 2019 tillsammans med Hanna Lundkvist, som båda gjorde flytten från Solna till rätt sida om Slussen. Redan i sin debutsäsong skulle den spelskickliga innermittfältaren noteras för 25 seriestarter och en balja. Under 2020 fortsatte hennes utveckling, men även konkurrenssituationen centralt, och speltiden minskade något jämfört med föregående år. På sina 23 matcher, varav 15 från start, stod hon för två mål – där det sista kanske är det som sticker ut mest när hon satte den absoluta spiken i kistan borta mot Älvsjö den 31 oktober. Härnäst går flyttlasset till allsvenska Eskilstuna United. Totalt blev 54 tävlingsmatcher och tre mål i Bajen.

 

Raiza Santos da Silva anslöt till Hammarby i slutet av augusti i år från RCD Espanyol. Brasilianskan debuterade borta mot Sunnanå veckan därpå, med ett inhopp som lovade mer. Raiza drog dock på sig ett par olyckliga skador, och målskörden stannade därmed vid cupmålet mot Stuvsta. Totalt blev det fem framträdanden för Bajen.

 

– Felicia har varit en viktig spelare för oss och hon har utvecklats väldigt mycket under sina två år i klubben. För Raizas del blev tyvärr inte tiden i Hammarby som varken hon själv eller vi hoppades på, men vi tackar båda för deras insatser i klubben och önskar lycka till i fortsättningen, säger sportchef Johan Lager.

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments