toggle menu

Filippa Angeldahl lämnar Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Nu står det klart att ett av årets stora utropstecken lämnar damlaget. Efter två säsonger i Hammarby går Filippa Angeldahl vidare till nya utmaningar.

 

Angeldahl kom till Hammarby från AIK inför säsongen 2016 och var alltså med att skjuta upp Hammarby i Damallsvenskan igen. I år har hon varit en av de viktigaste spelarna i laget, som också syntes då hon blev utsedd till årets mest värdefulla spelare på fotbollsgalan i november. Angeldahl var även nominerad till årets genombrott, som dock gick till Linköpings Tove Almqvist. Filippa kommenterar beslutet och sin tid i Hammarby så här:

 

– Min tid i Bajen är obeskrivlig, den kärleken och styrkan som finns i laget är något unikt och något som jag aldrig varit med om tidigare. Därför är det här med blandade känslor. Jag är otroligt stolt över vad vi har åstadkommit under mina två år i Bajen men nu är jag redo för en ny utmaning 2018. Vill passa på att rikta ett stort tack till alla Bajensupportrar som alltid har stöttat oss oavsett vad. På återseende!

 

Olof Unogård, sportchef och huvudtränare för damlaget, kommenterar beskedet så här:

– Ett tungt tapp förstås. Vi har verkligen slagit knut på oss själva för att få behålla Filippa, och det har varit många personer engagerade i den processen. Tyvärr har Filippa ändå valt att gå vidare till nya utmaningar och det får vi respektera och förhålla oss till. Jag är både stolt och imponerad över den resa Filippa gjort hos oss, under de senaste två åren, och det är bara att tacka varandra för det som varit och önska varandra lycka till för det som komma skall. Givetvis är arbetet igång med att kunna ersätta Filippa på bästa sätt.

ANNONSER

Comments

comments