toggle menu

ANNONS

Fin hemmahelg för ungdomarna – Fredrik, Imad och Pierre berättar

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 månad sedan.

Vid sidan av representationslagens stormatcher på bortaplan mot Malmö FF och Djurgården, så gjorde ungdomarna bra ifrån sig på hemmaplan den gångna långhelgen, medan det dock blev respass ur SM-slutspelet för futsalherrarna. Här tar vi med hjälp av respektive tränares syn på matcherna en titt på facit. Och eftersom en ny utdragen matchhelg inte är långt bort, så går vi också igenom vad som stundar för Bajens lag. Kommande matcher hittar du nederst i artikeln.

 

 

Fredrik Samuelsson om P19-lagets 1-1-hemmamöte med Malmö FF

 

– En match där vi inleder svagt och tillåter en skicklig motståndare att diktera matchbilden. Efterhand börjar vi streta emot bättre och spelet jämnas ut ju längre första halvlek lider.

 

– I den andra akten är det fördel oss, framför allt tack vare ett aggressivt försvarsspel som trasar sönder motståndarnas spel. Vi skapar tryck och kvitteringen känns hyfsat logisk sett till matchbilden. Som helhet en okej insats, där vi framförallt tar med oss delar av vårt försvarsspel.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

Imad Khalili om HTFF:s 3-1-hemmaseger mot Piteå IF

 

– Fjärde raka matchen med vinst, det ger ju spelarna ett gott självförtroende såklart, och det rullar liksom på. Jag tycker våra första 20 minuter är våra bästa hittills; bra bolltempo, fart och fläkt, och vi kom bra in i boxen. Vi borde kanske ha gjort mer än ett mål i början, då tror jag att matchen hade varit över för dem. I slutet av första tappar vi lite, men grabbarna står upp bra halvleken ut.

 

– I andra halvlek så tycker jag att vi har kontroll på matchen, men när det står 1-0 är det ju alltid ett frågetecken vad som kommer ske. Men sedan gör vi 2-0 och har bud på både trean och fyran. Därefter bjuder vi dock in dem i matchen med en felpass rätt in i mitten som de bryter, och helt plötsligt står det 2-1 och då är det lite nerv i matchen. Men vi gör ett 3-1-mål snabbt efteråt. En bra prestation och det är kul att grabbarna tar för sig, och tar åt sig instruktioner på ett väldigt bra sätt. Det är kul att se.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

Pierre Fondin om F19-lagets 5-0-hemmavinst mot Djurgårdens IF

 

– Årets första derby, där båda lagen kommer till matchen spetsade med spelare från de respektive A-lagen. Så det var öppet för en bra och tuff match. När domaren väl visslar igång tar vi tag i taktpinnen direkt och kontrollerar spelet. Med halvtimmen spelad så sätter Sara Kanutte 1-0, efter att dessförinnan redan haft en boll i mål, dock avblåst för offside. Efter målet tappar vi lite momentum, dock utan att DIF skapar något farligt. Precis innan domaren blåser av första halvlek gör Lykke Ihrfelt 2-0.

 

– I paus pratar vi om att hitta tillbaka till den start vi hade på matchen, vilket vi också gör. I andra halvlek har vi full kontroll på det som sker på planen och målen fortsätter att komma. Allt som allt, så gör vi en stark prestation och vinner med klara siffror.

 

Matchfakta finns här och tabellen här.

 

 

Futsalherrarnas säsong tog slut i och med att det blev klar förlust även i andra semifinalen mot Örebro SK. 331 i Eriksdalshallen fick se Adnan Cirak ordna 1-1-läge i halvtid, men i andra halvlek gick ÖSK ifrån till 1-6.

 

 

Kommande matcher

 

HIF – IFK Kalmar
OBOS Damallsvenskan
Torsdag 19.00 på Hammarby IP

Köp biljett på den här länken. Kan du inte se matchen på plats, så visas den i Viaplay.

 

IFK Norrköping – HIF
Allsvenskan
Torsdag 19.00 på Platinumcars Arena

Köp biljett till de grönvita sektionerna på denna länk. Kan du inte vara på plats, så visar discovery+ den.

 

IFK Göteborg – HIF
P19-Allsvenskan
Lördag 15.00 på Kvibergs hybridplan

 

IFK Stocksund – HIF
Ettan Norra
Lördag 16.00 på Jurek Arena Danderyd

Kan du inte vara på plats, så sänds matchen i Min Fotboll.

 

Piteå IF – HIF
Svenska Spel F19 Norra
Söndag 15.00 på LF Arena

 

 

Arkivfoto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS