toggle menu

ANNONS

Förändringar i Hammarby Fotbolls sportsliga organisation

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 5 år sedan.

Som ett steg i utvecklingen av Hammarby Fotboll presenterar klubben i dag ett par viktiga förändringar. Jesper Jansson kommer per den 1 juni att tillträda tjänsten som sportchef och Ola Larsson kommer under våren att tillträda en nyskapad tjänst som teknisk direktör.

 

 

Hammarby Fotbolls ordförande Richard von Yxkull:
– Vi har under en tid känt ett behov av se över och vässa oss på den sportsliga sidan av verksamheten. Delvis handlar det om att vi behöver ta fram tydligare strategier och målsättningar för sporten. Sedan handlar det också om att få in nya resurser och kompetenser.

 

– Fotbollen i dag blir mer och mer professionell och i vissa delar finns det forskning och kunskap som vi som klubb behöver bli bättre på att ta till oss. Det gäller inte minst inom analys och statistik, där kunskapen och kvaliteten på olika verktyg och system ökat enormt det senaste decenniet. Slutligen finns det bitar i den sportsliga verksamheten där vi ligger efter våra konkurrenter, kanske främst vad gäller intäkter från spelarförsäljningar.

 

– Därför känns det jäkligt spännande att i dag kunna presentera både Jesper Jansson som sportchef och Ola Larsson som teknisk direktör. De har erfarenheter och kompetenser som kommer att ge Hammarby en riktig boost framåt. Jesper kommer som sportchef att vara övergripande ansvarig för den sportsliga verksamheten, han kommer ha personalansvaret för ledare och spelare i herrarnas A-lagsverksamhet. Jesper kommer också att ha huvudansvaret för rekryteringar och försäljningar av spelare och ledare.

 

– Ola kommer i sin tur att ha ansvaret för att strategier, målsättningar och utvecklingsområden tas fram och införs på ett effektivt sätt i den sportsliga organisationen. Ola kommer också säkerställa att samarbetet mellan A-laget och akademin fungerar på ett optimalt sätt. För att det här ska fungera är det självklart att det ska finnas ett väldigt nära samarbete mellan Ola, Jesper och tränarstaben i både A-laget och akademin.

 

– Jespers tjänst är på heltid och Olas tjänst som teknisk direktör är på deltid. Vad gäller Ola innebär det här att han inte kommer lägga lika mycket tid på akademin som tidigare.

 

170428 Hammarby Fotbolls nya tekniska direktšr Ola Larsson poserar fšr ett portrŠtt utanfšr restaurang Kvarnen den 28 april 2017 i Stockholm. Foto: Linnea Rheborg / BildbyrŒn / kod LN / Cop 189

 

 

Ola Larsson
39 år från Skarpnäck i södra Stockholm. Spelade under perioden 1995-2002 mittback i Brommapojkarna och Trelleborgs FF. Från 2003-2014 arbetade Ola i flera olika positioner inom Brommapojkarnas akademiverksamhet. Från början av 2016 till nu leder Ola Hammarby FF IF:s akademiråd.

 

Jesper Jansson
46 år och från Braås i Småland. Spelade under perioden 1988-2005 i Öster, AIK, Djurgården, Stabæk, Genk och Helsingborg. Perioden 2008-2014 var Jesper sportchef i Helsingborgs IF och 2015-2016 var han chefsscout i FC Köpenhamn.

 

 

Tillsammans är vi Hammarby.

 

 

Och glöm inte att det är match i morgon lördag! 16.00 möter vi AFC Eskilstuna på hemmaplan. Biljetter köper du här.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS