Förlust i säsongsavslutningen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Det hela började fint med en av årets finaste framspelningar, en läcker nedtagning och ett 1-0-mål som inte bara var matchens första utan även Muamer Tankovics första allsvenska mål.
Sen rasade allt. Defensiva hörnor och ett trippelbyte som fick direkt motsatt effekt fällde Bajen i säsongens sista match.

 

Hammarby inledde säsongens sista match intensivt och satte en hög press. Redan i den andra minuten pressade Pa Dibba HBK-målvakten Malkolm Nilsson och blockade en rensning. Bollen flög rakt upp och tempot var satt för inledningen.

Minuten efter vinner Muamer Tankovic skickligt bollen centralt på offensiv planhalva, driver mot mål och avlossar ett skott som Nilsson i buren lyckas mota.

Sjunde minuten, en ny, fin offensiv kombination mellan Tankovic och Jiloan Hamad centralt där Jiloan får tid att skjuta och väljer det alternativet. Med facit i hand kanske han borde släppt den till en överlappande ”Mujo” som stormade mot ett bra läge.

 

Även Halmstad hade chanser vid 0-0. I alla fall en. En hörna leder till missförstånd i Bajens bakre led och bollen dimper ner bortom den bortre stolpen där en gästande spelare avlossar ett hårt skott från nära håll och tvingar Johan Wiland till en reflexräddning.

Så långt var det ändå, HBK-chansen till trots, Hammarbys match och i den tolfte minuten kom utdelningen. Mats Solheim slog en fantastisk krossboll från egen planhalva, diagonalt och precist tajmat där Muamer Tankovic stormade fram. Tankovic löpte före sin försvarare och lyckades med en mycket mjuk nedtagning i hög fart få kontroll på bollen. Han fortsatte in i straffområdet och trots att vinkeln inte var den bästa kunde han trycka in sitt första allsvenska mål.

Bajen hade även bud på 2-0 i en norsk kombination på vänsterkanten där Solheim plöjde in i straffområdet med bollen och la ut bollen till landsmannen Sander Svendsen. Han lurade bort sin back och hittade ett snävt skottläge men avslutet träffade bara burgaveln.

 

Sen tappade de grönvita initiativet. Halmstad tog sig in i matchen och hade ganska gott om bollinnehav. Hallänningarna rullade runt, runt, runt. Mestadels på kanterna, utan att hitta några heta målchanser.

Det var istället ett bekant bekymmer – defensiva hörnor – som knäckte Bajen. Igen.

I den 26:e minuten var det Aboubakar Keita som nådde högst centralt i straffområdet och kunde knoppa in 1-1.

 

Efter målet tog Halmstad över ännu mer och bara några minuter senare kunde Keita blivit tvåmålsskytt när han prickade stolpen med ett långskott men matchen gick till paus med delad pott.

 

Den andra halvleken började som den första slutade och Jakob Michelsen såg ingen annan utväg än att göra ett trippelbyte efter en knapp timmes spel. Muamer Tankovic, en skadad Jeppe Andersen och Kennedy Bakircioglu byttes ut samtidigt och in kom Rebin Asaad, Leo Bengtsson och Arnór Smárason.

 

Draget, för att få liv i hemmalaget, föll dock på eget grepp när en uppoffrande Birkir Már Sævarsson först glidtacklade för att stoppa en kontring och när bollen inte nådde sidlinjen slängde han sig med en glidtacklingsliknande rörelse, men omvänt. Islänningen dök med huvudet före framför fötterna på Halmstads ytter och något hände med hans axel. Birkir blev liggande och kunde inte återgå i spel. Bajen fick istället spela sista cirka 25 minuterna med en spelare mindre på planen.  

 

Jiloan Hamad vikarierade inledningsvis till höger men när det stod klart att Birkir inte kunde komma tillbaka gjordes en rockad där Arnór blev högerback och Jiloan och Rebin tog hand om det centrala mittfältet.

 

Med en spelare mer på planen kunde Halmstad sedan fortsatt utnyttja det som varit Bajens akilleshäl senaste matcherna. Det femte insläppta hörnmålet på de tre senaste matcherna var ett faktum när Marcus Mathisen nickade in 2-1 med  19 minuter kvar på klockan.

 

Bajen hade några halvchanser med distansskott från Pa Dibba och Jiloan Hamad bland annat men Halmstad spelade väldigt effektivt ut tiden mot tio ganska oorganiserat jagande grönvita.

 

Spiken i kistan kom i den 85:e minuten när Halmstad kunde kontra och Tryggvi Haraldsson löpte igenom till höger. Fri med Johan Wiland chippade han in 3-1 och matchen var över.

 

Bajen hade en reduceringschans i den 90:e minuten. Pa Dibba löpte över större delen av planen och spelade in bollen till Sander som siktade på krysset men målvakten hade fina reflexer och hann dit i tid. Matchen slutade 3-1 inför 20 070 åskådare och Bajen därmed nia i årets allsvenska tabell.

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Banner-600x600

ANNONS