P19: Foyston om 5-0 mot GIF Sundsvall – ”Perfekt från minut 1 till 92”

Av Mattias Jansson, Publicerat för 1 år sedan.

GIF Sundsvall hade inför lördagens match på Hammarby IP släppt in åtta mål på tio matcher – klart bäst defensivt facit i den vårallsvenska norra serien. Då gjorde Bajen hela 5-0 och tog över andraplatsen från ”Giffarna”. Dessutom är det nu istället Hammarby som släppt in minst mål. Här är HIF-tränare Martin Foystons syn på matchen.

 

Det här var verkligen inte en sådan där match med två halvlekar. Vad säger du om den?
– Från minut 1 till minut 92 var vi på det. Vi spelade en så perfekt match som det bara var möjligt i dag. Allt vi gjorde var hög klass, från första avspark. Varje enskild spelare var fokuserad, hängiven, lojal, disciplinerad men även självsäker och modig i allt han gjorde. Killarna var starka fysiskt och psykiskt, uttryckte sig väl med bollen, gjorde fem jättebra mål. Jag hade ingenting att säga från sidlinjen under matchen, utöver ”bra gjort”, ”fortsätt så”, ”bra gjort”. Det var den feedback de förtjänade.

 

– Jag var extremt stolt över laget, hela laget; de som startade och de som byttes in, ledarna. Alla hade sin del i att visa hur starka vi kan vara, när vi är helt och fullt hängivna uppgiften. Vi förtjänade att vinna med 5-0, det gjorde vi för egen maskin. Vi behöver nu ta med oss den här matchen in i fortsättningen, där vi har två matcher kvar. Vi måste trycka på till slutet, vi har ett mål som vi vill uppnå, och innan vi går på sommarledighet vill vi känna att vi nått det.

 

Ja, jag skulle just säga att detta måste kännas som ett kvitto, en sådan prestation redan i vårserien.
– Ja, vi vet vad som väntar. Men det vet andra lag också. Vi är redo att trycka av. Det här var ett lag som visade upp otroligt självförtroende och lagstyrka. Det fanns inget jag kunde säga, vi följde ju planen. Men det är mentaliteten som jag har fokuserar på mest nu, och den är vad som gör mig oerhört stolt, att se exakt hur bra de här killarna är. Alla som var på plats här i dag såg en fantastisk, njutbar och underhållande match. Med klass, mognad och skicklighet. Den hade alla bitarna.

 

Det är faktiskt ingen idé att skriva ett referat i dag…
– Haha, det har du rätt i, höjdpunkterna går ju att titta på.

 

 

Se alltså också: HTV med mål, chanser och surr med Filston Mawana

 

Här finns tabellen.

 

Foto överst: Foyston instruerar Mawana inför pausbytet, av hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS