toggle menu

Frida Sjöberg förlänger med Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 4 år sedan.

Truppbygget i Hammarbys damallsvenska lag fortskrider. Nu är det klart att ytterligare en spelare förlänger – Frida Sjöberg.

 

 

Östersundbördiga Frida Sjöberg, född 93, blir kvar i Stockholm och Hammarby då hon förlängt sitt avtal med ett år, plus option på ytterligare ett år. Sjöberg kom till Hammarby inför säsongen 2016 och vann såväl den interna skytteligan, med 14 mål, som poängligan, med ytterligare fem assist. I år blev det blott tre mål, vilket förklaras av en delvis förlorad försäsong. 

 

 

– Frida var länge osäker om hon skulle spela fotboll i år och blev därför av med en ganska avgörande del av försäsongen, som hon fick sota för under större delen av våren. Sedan fick vi ett långt sommaruppehåll, på grund av sommarens EM, där Frida fick komma ikapp och under hösten har hon varit tillbaka i gammal god form, och även startat åtta av elva matcher. Att hon inte gjort fler mål beror delvis på att vi spelar i en klart bättre serie i år och delvis att vi bytt spelsystem mot i fjol, vilket gett Frida en kantposition istället för att spela centralt. Det känns förstås jättebra att hon nu bestämt sig tidigt, och det ska bli spännande att se vad hon kan få uträttat med en ordentlig försäsong i benen, säger sportchef och huvudtränare Olof Unogård.

 

 

Frida om förlängningen:

– Det känns både otroligt skönt och roligt att tidigt ha skrivit på för Hammarby. Jag känner att jag vill fortsätta vara med på resan som vi gjort de senaste säsongerna och för egen del känns det viktigt att nu få en riktig försäsong och förhoppningsvis få utvecklas än mer nästa år. Sen ser jag såklart väldigt mycket fram emot att få inviga nya Kanalplan tillsammans med våra fantastiska fans!

 

 

Foto: Peter Jonsson

 

ANNONSER

Comments

comments