toggle menu

Frida Thörnqvist förlänger kontraktet med Bajen

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Bajen förlänger avtalet med 20-åriga anfallslöftet Frida Thörnqvist. Det nya kontraktet löper över 2021. 

– Bajen har alltid legat mig varmt om hjärtat så det kändes mer än rätt att fortsätta när möjligheten kom, säger Frida.

 

Efter 37 mål på 55 framträdanden för Tyresö FF i Division 1 bytte Frida Tyresövallen mot Hammarby IP. Startdebuten i grönvitt skedde i Elitettans sjätte omgång hemma mot Sandviken – en välförtjänt sådan, efter flera lovande inhopp på raken omgångarna innan. Bajen gick till halvtidsvila med en klar 4-0-ledning (en vinstmarginal som skulle dubbleras vid slutet av dagen) och ”Thörna” hade noterats för 1+1 samt löst en straff. I mitten av andra kom sedan den där kollisionen med en sent utrusande SIF-målvakt som skulle hålla Frida borta från spel i tre och en halv månad.

 

Den 25 oktober var anfallaren tillbaka på banan när hon byttes in borta mot Morön med kvarten kvar, och beskrev det som ”skönt att jag hann ta chansen innan skadan” i en intervju strax efter. Nu står det alltså klart att Frida kan ladda om för en ny grönvit säsong som även blir hennes första allsvenska år.

 

– Frida hade en tuff försäsong där jag inte riktigt kände igen den spelaren jag rekryterat. När väl seriespelet drog igång hände dock något och när hon fick chansen från start tog hon den med råge. Oturen var tyvärr framme och större av delen av säsongen blev förstörd som bekant, men det ska bli spännande att se vad en frisk Frida kan åstadkomma 2021, säger sportchef Johan Lager.

 

– Det känns otroligt roligt och spännande att fortsätta resan i den grönvita tröjan! Hammarby har alltid legat mig varmt om hjärtat så det kändes mer än rätt att fortsätta när möjligheten kom. Förhoppningsvis får jag ett bättre år än 2020, där jag är fri från skador och kan fortsätta min utveckling. Jag ser fram emot vad nästa år har att erbjuda och är redo för nya utmaningar tillsammans med det här laget, säger Frida.

 

 

Foto: Henric Wauge

ANNONSER

Comments

comments