toggle menu

Futsal: Alexander Browne till Bajen – ”Extremt kvick”

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Med tio veckor till det att årets Champions League-äventyr drar igång för futsalherrarna börjar truppen ta ordentlig form. Laget har påbörjat en generationsväxling, där några av lagets trotjänare tackas av samtidigt som flera yngre spelare lyfts upp och får chansen att delta i SFL-lagets träningar, för att visa att de förtjänar en plats. Man förstärker också med spelare utifrån. Först in är 28-årige Alexander Browne som ansluter från Strängnäs Futsal Club.

 

 

Enligt sportchef Jocke Eriksson får man i Alexander en av ligans absolut kvickaste spelare:
– Alexander är en teknisk spelare som är extremt kvick på korta sträckor. Han är relativt ny inom futsal men presterar redan på en hög nivå. Med sin snabba utveckling har Alexander visat att han har en stor potential och jag har övertygad om att han kommer utvecklas ytterligare under Daniel och Josefs ledarskap.

 

 

Välkommen till Hammarby Futsal, Alexander! Berätta lite om dig själv och hur det kommer sig att du just ska köra fyspass med Bajen i Eriksdalshallen.
– Jag har en väldigt kort historia inom futsal. Förra säsongen gick det från noll till hundra då en av mina bästa vänner, Christian Barahona, tog med mig till en träning med Strängnäs Futsal Club. Strängnäs gillade vad de såg och plötsligt hade jag ett kontrakt med ett lag i Svenska Futsalligan.

 

Hur kommer det sig att du vill spela för Hammarby den kommande säsongen?
Jag har spelat fotboll för Hammarby när jag var yngre, så valet var självklart när Hammarby kontaktade mig och visade intresse. Jag ville fortsätta spela futsal, men i mitt huvud fanns kanske inte just Hammarby med i planen. Jag blev lite överraskad när ni hörde av er. Men för att svara helt på frågan så vill jag vara med och ta ännu ett SM-guld till Söder, helt klart.

 

Vad skulle du säga är dina spetskvaliteter och vad tror du att du kommer kunna tillföra laget?
Laget har redan så mycket kvalitet! Det ska bli kul att få lira med spelare av sådan kaliber. Mina styrkor är nog en blandning av att jag är snabb och smidig samt teknisk, så det är egenskaper jag hoppas kunna tillföra.

 

Du kommer in i truppen efter lagets andra SM-guld och kliver rakt in i förberedelserna inför Champions League. Vad har du för tankar kring det?
Allt det här kom som en oväntad positiv storm. Att få vara en del av det här laget är såklart stort för mig. Speciellt när allt gått så fort. Pressen känns lite nu, men jag hinner nog skaka av mig den inför säsongen.

 

Champions League är stort oavsett om det är inom fotboll eller futsal. Alla matcher är svåra i en så stor turnering. Men med den kvalitet som finns i laget och med de förberedelser man gör ska det inte vara omöjligt att ta sig vidare till nästa omgång.

 

 

Hammarby kommer spela UEFA Champions Leagues Preliminary Round den 20 augusti. Preliminary Round lottas den 7 juli. Följ gärna @bajenfutsal på Instagram för tätare uppdateringar om laget.

 

 

Foto: Hammarby Futsal

ANNONSER

Comments

comments