toggle menu

Futsal: Almendra Cifuentes inför CL – "Åker med motivation och entusiasm"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarbys futsalherrar reser nu till Malta för Main Round i Champions League, som laget avancerade till genom bra prestationer i Estland i augusti. Polskt, maltesiskt och ungerskt motstånd väntar – med start mot Rekord Bielsko-Biała på onsdagseftermiddagen. Bajens pivot Jonatan Almendra Cifuentes berättar här om sin avgörande SM-guldstraff, men såklart mest om tankarna inför Champions League-spelet som detta gav i förlängningen.

 

Jonatan, du satte den avgörande straffen i finalen mot ÖSK föregående säsong, som resulterade i det andra SM-guldet och därmed Champions League-spel. Berätta hur tankarna gick i den stunden.
– Förra året var väldigt utmanande på många sätt för Hammarby Futsal, dels på grund av corona men också dödsfall bland närstående runt laget. Att kunna få vara med och sprida en sådan glädje som den avgörande straffen gav var fantastiskt, ännu häftigare än under ett ”normalt” år skulle jag säga. Ett av mina mål när jag började spela för Hammarby var att vinna SM-guld, så det var en dröm som gick i uppfyllelse.

 

Precis som inför Tallinn-resan tränar laget på parkett för att vänja sig vid CL-underlaget

 

Sedan dess har laget varit på träningsläger i Barcelona, spelat preliminary round i Tallinn och kommit igång med SFL-säsongen. Hur är formen och läget i truppen just nu?
– Ledarstaben har gjort enorma ansträngningar så att vi kan ha en bra förberedelse inför Champions League. Laget är i bra form, vi vann sista matchen hemma vilket gav oss en bra känsla som vi tar med oss ner till Malta. En del av målet uppnådde vi genom att kvalificera oss till Main Round. Men nu går vi för mer, vi vill skriva historia och vi åker med mycket motivation och entusiasm. Inget är omöjligt!

 

Det blir hårt motstånd på Malta där Hammarby inleder mot polska mästarna. Hur ser förväntningarna ut inför huvudomgången?
– Det är inte bara den första matchen som blir svår, alla lag som tar sig till den här omgången är regerande mästare i sina länder och det betyder att de har fantastiska spelare. Men Bajen har något speciellt som är svårt att hitta i andra lag. Vi åker med mentaliteten att placera Hammarby högst upp på pallen och att sätta svensk futsal på kartan i Europa.

 

 

Matcherna sänds gratis på denna länk.

 

Foto: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS