toggle menu

Futsal: Arsalan Ashtari och Jonatan Almendra Cifuentes till Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarbys futsalherrar har gjort klart med de två första spelarförvärven inför den kommande säsongen. 27-årige Arsalan Ashtari, med fotbollsbakgrund i Enskede och Vasalund samt Nacka Juniors som senaste futsaladress, och 29-årige chilenaren Jonatan Almendra Cifuentes som också är relativt ny inom futsalen är klara för spel i Eriksdalshallen. – I “Arsi” och Jonatan får vi två kreativa och tekniskt skickliga poängspelare, säger sportchef Jocke Eriksson. Vi träffade de färska värvningarna på restaurang Ricotta bredvid Eriksdalshallen.

 

 

”Arsi”, du har spelat en säsong i SFL sedan tidigare, i Nacka Juniors. Berätta lite om din debutsäsong.
– Min första säsong i Nacka var en utmaning då jag aldrig spelat futsal på de sättet förut, med alla regler och taktik och så vidare, men man kom snabbt in i det med tränare och grabbar som hjälpte en med det. Jag började säsongen som pivot och fick en bra start, men sedan blev det lite tråkigt att behöva spela felvänd, då jag gillar att vara rättvänd och utmana och komma till avslut. Så i mitten av säsongen fick jag börja spela wing, och då lossnade det med många fler poäng. Jag vann dessutom interna skytteligan.

 

Hur kommer det sig att du nu väljer att gå till Hammarby Futsal?
– Jag ville komma till Hammarby redan förra året, men tyvärr så blev det inte så. Jag är väldigt glad över att få chansen i år, då jag vill spela i ett lag som verkligen är en av de bästa i Sverige, och har stor chans att vinna guldet vilket de bevisade i år. Dessutom har de många grabbar i laget som man känner sedan tidigare, så att man kan ha roligt vid sidan utav planen också, vilket är viktigt.

 

Du kommer in i ett lag som precis vunnit SM-guld och strax ska spela Champions League. Vilken är din personliga målsättning inför första säsongen i Hammarby?
– Nu kommer man in i det med lite mer press på sig, då man fått komma in i ett lag som just vunnit SM-guld, så min uppgift blir att med min spets försöka få laget att vinna guld för andra året i rad. Dessutom är det jättestort att laget nu ska ut i Europa och spela Champions League, det ska verkligen bli superkul att vara med på den resan.Och man vill ju alltid få mycket speltid. Att slåss i interna poängligan är egentligen bara är en utmaning för en själv, då man konkurrerar med många duktiga spelare.

 

Du nämner spets; vad ser du som din främsta egenskap?
– Jag tror helt enkelt att jag kommer bidra med en del poäng.

 

Har du någon hälsning till supportrarna?
– Det är alltid kul att spela för en stor klubb, som har så höga målsättningar och goda förutsättningar som Hammarby. Och jag hoppas verkligen att fansen fortsätter att supporta laget som de alltid gjort, om inte mer denna säsong, då Hammarby Futsal verkligen visat klubben vad de går för.

 

 

 

Jonatan, du kommer från Chile där du var professionell fotbollsspelare. Berätta lite om din bakgrund.
– Det stämmer bra. Jag har sedan tonåren spelat för många olika lag i Chile. En säsong spelade jag även i Nya Zeelands högsta liga.

 

När kom du till Sverige?
– Jag kom hit 2017 för att få ytterligare spelerfarenhet. Jag har spelat i division ett för Arameisk-Syrianska IF, och i division två med Huddinge IF.

 

Du har spelat futsal i SFL tidigare, bland annat i Nacka, och nu har du hunnit träna med Bajen under några veckor. Vad är dina intryck så här långt?
– Mitt första intryck av Bajen är att det är ett starkt och väldigt professionellt futsallag. Jag upplever stora skillnader mot mina tidigare erfarenheter. Hammarby känns väldigt seriöst, och laget och tränarstaben har en riktigt tajt sammanhållning.

 

Vad är din personliga målsättning inför första säsongen i Hammarby?
– Det är ett fantastiskt läge att få komma in i! Jag kommer att träna stenhårt, och ha fullt fokus på att bidra till att laget håller samma höga nivå som hittills, för att kunna skörda fler framgångar. En dröm är att få vara med och vinna SM-guld, allra helst redan den här säsongen som snart drar igång. Självklart är det också en dröm att komma riktigt långt i Champions League och sätta Hammarby på kartan.

 

Vilka är dina största styrkor, där du kommer att bidra med spetskompetens till laget?
– Jag krigar för varje boll och varje mål, oavsett läge. Jag är mentalt stark och tekniskt skicklig, med bra bollkontroll.

 

Hammarby är en klubb där fansen är väldigt nära sina lag. Vad kan de förvänta sig av dig?
– Jag ska ge allt jag har för att bjuda på en härlig show i varje match, och ser fram emot att få träffa er. Jag behöver ert stöd!

 

 

Sportchef Jocke Eriksson om nyförvärven:
– I “Arsi” och Jonatan får vi två kreativa och tekniskt skickliga poängspelare, som kommer vara viktiga i utvecklingen av lagets offensiv. De är relativt nya inom futsal men gjorde tillsammans 36 mål i sina debutsäsonger i SFL, vilket är mycket bra, säger .

 

 

Varmt välkomna till Bajen!

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments