toggle menu

Futsal: Bajen startar damlag – här är tränarduon

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

Efter succén på herrsidan startar Hammarby nu även ett damlag i futsal. Arbetet pågår för fullt med att rekrytera en stark ledarstab. Nu kan vi välkomna Benjamin Namini och Thomas Gibson som tränare i laget. Tränarduon har spänt bågen ordentligt – den givna målsättningen är att Bajen ska kliva upp i högsta divisionen RFL direkt, och inom fem år ska de grönvita bärga ett första SM-guld. Möt tränarna i artikeln.

 

Benjamin som tar rollen som huvudtränare har en lång erfarenhet av att träna damer i Svensk futsals toppskikt, med bland annat två SM-guld och ett SM-silver med Lindahl FF på meritlistan. Som assisterande tränare kliver Thomas Gibson in. Thomas är pappa till Hammarby Fotbolls Ellen Gibson, som för övrigt var med och tog SM-silvret med Lindahl FF och Benjamin.

 

 

Benjamin, grattis till din nya roll som huvudtränare i Hammarby Futsals damlag! Vem är du? Berätta!
– Jag är 29 år gammal och arbetar som affärsjurist. Jag bor för närvarande i Ursvik, Sundbyberg, men nu väntar en flytt till Söder för att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för mitt nya uppdrag i Hammarby. Min tränarbana inleddes år 2009 i Bollstanäs damfotbollslag och jag har därefter under de sex senaste säsongerna varit delaktig i att forma två riksdominerande damfutsallag. Sedan förra året är jag även förbundskapten för svenska dövlandslagets futsaldamer, där ett Europamästerskapsslutspel väntar under år 2022 i Italien.

 

Laget kommer att få starta i division 1. Vilka är fördelarna respektive nackdelarna med det, och vad är målet med satsningen?
Efter sex raka säsonger med händerna på och i närheten av SM-pokalen, så skulle jag ljuga om jag påstod att vetskapen om att så inte kommer vara fallet kommande säsong är något som i sig är glädjande rent känslomässigt. Däremot väger fördelen att få bygga upp en trupp från grunden och att av egen maskin ta sig upp i högsta serien klart över. Framförallt då en sådan resa ligger i linje med Bajen-supportrarnas vilja, och det är förstås helt avgörande i en sådan här fråga.

 

Det givna målet med den första säsongen är förstås att ta sig upp till RFL. I det huvudmålet finns lika självklart en mängd delmål, varav ett är att redan inför årets seriestart ha byggt upp en trupp som skulle ha varit med och utmanat om SM-titeln redan år ett. Detta är ytterst viktigt för att inte hamna i en situation där vi ”tappar ett år” och behöver börja om från början genom att bygga om truppen från grunden till nästa säsong. På sikt tänker vi oss att Hammarby tar SM-guld även på damsidan inom fem år.

 

Hur ser planerna ut inför säsongen?
Huvudfokus kommer den närmsta tiden ligga på att bygga en ledarstab samt pussla ihop den trupp som ska göra jobbet ute i hallarna, innan arbetet med att sätta en spelidé kommer påbörjas. Detta är ett spännande arbete som kommer utföras med stort tålamod, för att lyckas få till bästa möjliga balans mellan kvalité och lagkemi.

 

Thomas Gibson kommer att ta plats vid din sida i tränarstaben. Berätta gärna lite mer om detta.
Jag är mycket nöjd med att få med Thomas som en del av teamet. Thomas och jag träffades för en massa år sedan när vi parades ihop under SvFF:s dåvarande grundkurs i futsal. Vi klickade bra under kursen och det slutade med att hans dotter, Bajen-legendaren Ellen Gibson, kom att ansluta till mitt dåvarande lag Lindahl Futsal och vi höll kontakten på det sättet.

 

Därefter har Thomas och jag spenderat de två senaste säsongerna ihop i futsalhallen. Vi har trivts bra ihop och vi kompletterar varandra fint, vilket gjorde det givet att fråga Thomas om han ville fortsätta futsalresan tillsammans med mig i Hammarby. Med Thomas tillförs laget utöver en hel del kunnande en helt fantastisk personlighet som samtliga i truppen kommer kunna luta sig mot när himlen inte är helt blå.

 

 

Vi säger grattis och varmt välkommen även till dig Thomas! Vad är det som har gjort att du har tackat ja till att följa med Benjamin och starta upp ett damlag här i Hammarby?
– För det första har jag mitt hjärta i Hammarby. Jag har varit tränare i fotboll både på flick- och pojksidan i många säsonger innan jag tog rollen som distriktsförbundskapten i Stockholm. Och så spelar min dotter Ellen i damlaget i fotboll. Så för mig är det att komma hem, när jag nu tar en tränarroll i Bajen igen.

 

Och när det gäller futsal har Hammarby verkligen gjort ett imponerande jobb på herrsidan och visat att de menar allvar. När man nu startar damlaget så känner jag att det är en seriös satsning även här, och att vi får det stöd vi behöver från klubben för att kunna lyckas skapa någonting riktigt bra även på damsidan. Precis som för herrarna så är målet att vara med och slåss i toppen av svensk futsal och det är vad vi nu bygger för. Sedan får vi se hur lång tid det tar innan vi är där, men det är dit vi ska och det så snart som möjligt. Att få vara en del av denna resa tillsammans med Benjamin tycker jag känns både hedrande och spännande.

 

 

Vi önskar Benjamin och Thomas stort lycka till på sin nya resa!

 

 

Foto: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments