toggle menu

Futsal: Bajen utslaget ur CL – "Spelar respektlöst och stör dem ordentligt"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Det blev respass för Hammarbys futsalherrar, som föll i alla tre Champions League-matcherna i Main Round nere på Malta. 2-7 mot polska Rekord Bielsko-Biała, 2-3 mot hemmaklubben Luxol St. Andrews och 4-6 mot ungerska Haladas innebär att Europaäventyret är över för denna gång. – Vi möter lag som spelar med en intensitet och ett kunnande som vi inte har stött på tidigare, konstaterar sportchef Jocke Eriksson.

 

Hammarbys Europaäventyr är nu över för den här gången. Kan du berätta om matcherna och motståndet?
– Vi möter lag som spelar med en intensitet och ett kunnande som vi inte har stött på tidigare. Att det till slut blir tre förluster är naturligtvis tråkigt, men vi ska komma ihåg att det är tre professionella lag vi möter och att vi är i ledning mot två av dem. Trots att vi är ett amatörlag som startades så sent som 2016 spelar vi respektlöst och stör dem ordentligt. Vi visar att vi vill och ska vara med i de här sammanhangen.

 

Vad tar du med dig för erfarenheter från Malta?
– Det har varit en oerhört intressant och lärorik vecka. De här lagen har kommit långt och befinner sig på en nivå där vi vill vara. Individuell skicklighet och taktiskt kunnande hos spelarna, och hur de organiserar sig i och omkring laget. Oavsett var man befinner sig i vår organisation finns det detaljer att ta med sig hem och fundera på. Det kommer vi att göra, och på sikt kommer detta bli värdefullt för oss.

 

 

Tillbaka till SFL – hemmamatch på söndag mot Skoftebyn. Hur ser läget ut i truppen?
– Läget i truppen är ansträngt. Vi har skador, slitage och avstängda spelare vilket gör att tränarduon kommer behöva möblera om ordentligt i uppställningen. Detta samtidigt som Skoftebyn börjar hitta formen. Deras stjärna Maicon Tauan gjorde till exempel hattrick när laget vann mot Borås i lördags. Jag är säker på att det kommer bli en underhållande match och min känsla är att vi trots allt löser det och går ur matchen med tre poäng.

 

Det är en matchfylld dag med fotboll på Tele2 men också futsaldamernas premiär efter matchen mot Skoftebyn. Vad tror du om upplägget och kommer Hammarby att plocka hem nio poäng på söndag?
– Det tror jag! Kul att Hammarbys satsning på futsaldamerna äntligen drar igång med matcher och jag hoppas att Bajenfansen sluter upp och stöttar på alla fronter. Vi försöker underlätta genom att lägga herr- och dammatcherna efter varandra i ”Jerka”.

 

 

Foto: Joe Borg/Luxol

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS