toggle menu

Futsal: Christopher Moen om debuten – ”Mycket att ta med oss”

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Precis innan SFL-premiären gjorde Hammarbys futsalherrar klart med landslagsmeriterade norrmannen Christopher Moen. 31-åringen anslöt från Trondheim-klubben Utleira IL. – En spelare med stor erfarenhet av futsal på internationell nivå, både från landslaget och sex säsonger av Champions League-spel, säger sportchef Jocke Eriksson. Moen själv berättar om sin karriär hittills och sina första intryck av Bajen nedan.

 

Eriksson om Moen:
– I Christopher får vi in en spelare med stor erfarenhet av futsal på internationell nivå, både från spel i det norska landslaget och från sex säsonger av Champions League-spel. Christopher har det taktiska kunnandet som vi söker hos en spelare och kan dessutom spela i alla positioner på planen. Efter ett hårt arbete från hela ledarstaben lyckades vi få Christopher klar redan till söndagens hemmapremiär. Och trots att det gått så fort har han redan börjat anpassa sig efter vårt sätt att spela. Han fick kröna sin fina insats i debuten med ett snyggt mål och jag skulle bli mycket förvånad om vi inte får se många fler under säsongen.

 

Moen i början av landslagskarriären – mot Sverige 2013. (Bildbyrån)

 

Christopher, välkommen till Hammarby! Berätta lite om dig själv och din futsalbakgrund.
– Tack så mycket! Jag har spelat futsal sedan jag var 15-16 år, då i olika turneringar. När det bildades en elitserie i Norge debuterade jag där 2009, som 18-åring. Sedan dess har jag varit väldigt frälst och fortsatt lira, med en del ligaguld och Champions League-spel.

 

Du kom till Stockholm i onsdags och spelade redan i premiärmatchen mot Borås i söndags. Hur känns truppen och hur ser du på första matchen?
– Ja, det gick väldigt fort från det att jag satte mig på flyget. Träning direkt, och sedan till påskrift av kontraktet. Jag har blivit väl mottagen av en trupp som verkar väldigt sammansvetsad, och som jag har tilltro till – vi ska kämpa om SM-guldet. Första matchen för säsongen är alltid lite speciellt. Det är premiär och det ger en anspänning.

 

– För egen del också. Med ett nytt spelsystem och nya spelare man ska lära känna. Jag tycker att vi överlag var bättre än Borås. Vi har fyra stolpträffar och för matchen. Det jag tycker att vi behöver jobba med är defensiva omställningar när vi tappat bollen, och undvika att motståndarna kommer i större kontringar. Särskilt när vi leder med 3-2 då det återstår 50 sekunder – då måste vi vara smartare och göra klokare val, så att vi inte får en kontring emot oss och släpper in mål. Men det finns många bra saker att ta med sig vidare in i serien.

 

Moen grattas till målet i debuten (Peter Jonsson)

 

Till sist – vad kan supportrarna förvänta sig av dig på planen, och vad är din ambition med säsongen?
– Jag kommer in med en del erfarenhet och vill försöka bidra med att snacka mycket på planen, och dirigera. Och så kommer man nog få se en del snabba finter och riktningsförändringar, eftersom en av mina specialiteter är en mot en-lägen offensivt, för att skapa numerära överlägen och obalans i motståndarlaget. Målet är såklart, för min egen och lagets del, att vinna SM-guldet – 100 procent!

 

Foto överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS