toggle menu

Futsal: Förstärkningar till Bajen inför CL – "Kommer passa perfekt"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Den 21 augusti spelas första matchen i Champions Leagues Preliminary Round. Träningarna är igång igen efter ett kortare sommaruppehåll och där syns två nya ansikten. Två rejäla förstärkningar – Ignatius ”Igge” Malki och Aleksandar ”Tomo” Tomevski har anslutit till truppen. Landslagsmeriterade Malki, 16 mål på tio matcher förra säsongen, lånas över Champions League från Norrköpingsklubben Ektorp Futsal Klubb. Tomevski som har en bakgrund i Hammarby Fotboll och HTFF ansluter från söderortslaget Söder Futsal, där han varit lagkapten de senaste åren.

 

Sportchefen Jocke Eriksson om nyförvärven:
– Här får vi in två mycket erfarna spelare som kommer passa perfekt in i laget. Aleksandar är en klok och kreativ spelare som från sin liberoposition alltid vill delta i speluppbyggnaden. Ignatius tillför med sin explosivitet och fina målsinne en spets som kommer bli viktig när vi möter internationellt motstånd i Champions League.

 

 

 

“Igge”, du ansluter till truppen en månad innan Champions Leagues Preliminary Round ska spelas i Estland. Räcker en månad för att lära känna spelarna och Hammarbys spel så att du kan prestera på topp redan den 21 augusti?
– Jag har mött Hammarby flera gånger och jag känner till klubben väl. Jag kommer göra så gott jag kan och lära mig allt för att kunna prestera på topp.

 

Hur bra koll har du på laget du kommer till?
– Jag känner några spelare i laget och det är en lagmaskin som aldrig ger upp. Med det kommer man långt!

 

Hur långt kan laget gå i årets turnering tror du?
– Jag tror att vi har stor chans att gå vidare i första kvalrundan och sedan får vi ta det därefter.

 

Du har varit utlånad från Ektorp till både Strängnäs FK och Örebro FC, där du visat hur viktig du är för ett lag och att du håller högsta SFL-klass. Du har tidigare varit uttagen till landslaget. Är en återkomst till landslaget något som du har som målsättning?
– Det är alltid en målsättning att få representera Sverige och spela i landslaget. Sedan förra gången jag spelade i landslaget så har jag utvecklats som spelare och presterat bra, så självklart vore det roligt att få representera Sverige igen.

 

 

 

“Tomo”, efter sex säsonger i Söder Futsal väljer du nu att skriva på för Hammarby. Vad är det som får dig att ta det här steget?
– Det var dags för en ny utmaning efter en oförglömlig resa med Söder, från ”botten” till SFL, dramatiska kvalomgångar, många roliga minnen och vänner för livet. Möjligheten att kliva över till Bajen dök upp och allt kändes rätt efter samtal med Hammarby. Jag tar steget över för utmaningen att spela med och mot Sveriges bästa futsalspelare, samt att utveckla min futsal till en ny nivå. Dessutom har hjärtat alltid slagit för Bajen.

 

Du har nu gjort dina första träningar. Hur är känslan så här långt?
– Känslan är bra på alla sätt, det är ett härligt gäng med landets bästa futsalspelare och tränare. Stämningen i truppen verkar vara på topp och när det är träning ställs höga krav och det är 100 procent fokus som gäller.

 

Beskriv dig själv som futsalspelare.
– Jag trivs bäst i rollen som libero och skulle vilja lyfta fram mitt passningsspel, spelförståelsen och försvarsspelet som mina främsta egenskaper. Utöver det låter jag gärna andra bedöma mitt spel.

 

Vad har har du för personliga mål med säsongen?
– Jag kliver in i säsongen med en ödmjuk inställning, jag är redo att ge allt och lära mig mycket. Målet är att hitta toppformen och hålla mig frisk, då är jag övertygad om att jag successivt kommer att bidra mer för varje vecka som går.

 

Vad har du för relation till Hammarby Futsal sen tidigare?
– Jag känner några av spelarna och ledarna sedan tidigare och imponerats av lagets sportsliga framgångar. Vidare har jag spelat mot Hammarby Futsal ett par gånger, inte minst i kvalet till SFL, en bitter förlust för Söder som tog ett tag att komma över om jag ska vara ärlig. Men jag är glad att vi nu slåss om gemensamma mål inför kommande säsong.

 

Du har en bakgrund i Hammarby Fotboll. Berätta.
– Jag har spelat för Hammarby Fotboll i 10 år, man kan säga att jag är uppvuxen på “Kanalplan”, Årsta IP och Söderstadion. Jag har många fina minnen, bland annat ett SM-guld i Pojkallsvenskan och ett par år i ”gamla” HTFF i Division 1. Jag har ett starkt band till klubben och är glad över att vara tillbaka!

 

 

Varmt välkomna till Hammarby IF!

 

Foto: Bajen Futsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS