toggle menu

Futsal: Guldtränarna förlänger – och berättar om CL-tankarna

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Futsal har nu gjort klart med en fortsättning för Daniel Blanco och Micke Hedlund, som huvudtränare respektive assisterande tränare. Utöver utmaningen att försvara SM-guldet väntar ju spel i Champions League för Bajen framöver. Här berättar de om tankarna inför den kommande säsongen.

 

Grattis till guldet, än en gång! Roligt att få ha er kvar ytterligare ett år. Hur går tankarna inför säsongen 2020/21?
– Tack! Vi står inför fina utmaningar. Dels att vi går in i seriespelet som regerande mästare och laget alla vill slå, dels att få spela ett Champions League-kval och göra en bra prestation där. Så planeringen är i full gång, konstaterar Blanco.

 

– Tackar! Otroligt skönt att allt jobb vi lagt ner den här säsongen ger oss guld i Kina, serieseger i SFL och vinst i slutspelet. Jag tycker det ska bli otroligt kul att köra ett år till! Kommande säsong måste vi ta ett eller två steg till i vårt sätt att spela, dock har vi en riktigt bra grund att stå på. Vi har redan börjat jobba med lite nya sätt att spela, berättar Hedlund.

 

Hur är känslan inför spel i Champions Leagues preliminary round i oktober?
– Vi ser verkligen fram emot att få representera Sverige och framför allt Hammarby ute i Europa! Lottningen sker i september, och först då vet vi var vi hamnar och vilka lag vi ställs mot. Det vi däremot vet redan nu är att det är duktiga och taktiska lag som vi kommer att möta, så det kommer bli jämna och tuffa matcher. Jag har själv spelat ett sådant kval och blev överraskad av den höga kvalitén som lagen besitter, så det blir väldigt intressant att få mäta sig med andra europeiska ligamästare, säger Blanco.

 

– Jag tror att vi kommer lära oss otroligt mycket av att spela mot internationellt motstånd. Vissa i truppen har redan gjort det i Kina, och det är mäktigt att vi i Hammarby ska representera Sverige. Vi vet att vi spelar en bra futsal och tror på oss själva, så vi får se hur långt det räcker, säger Hedlund.

 

Hur är läget i truppen? Behövs förstärkningar?
– Jag får säga ”inga kommentarer” kring truppen, utan det kommer längre fram. Fast det ser bra ut, menar Blanco.

 

– Vi har en otroligt bra grund, då många av spelarna spelat futsal länge och även ihop. Sedan är det klart att man aldrig slutar leta spetsspelare, haha, så vi får väl se vilka vi kan knyta till oss, säger Hedlund.

 

Berätta lite om förutsättningarna kring Champions League. Vill man till exempel spela kvalet hemma eller borta?

 

– Vi åker iväg och spelar ett gruppspel under en vecka, där ettan i gruppen går vidare till main round. Så det är tuffa förutsättningar. Självklart hade vi velat spela i Eriksdalshallen inför våra supportrar, men vi har inte den möjligheten eftersom UEFA ställer krav som Eriksdalshallen inte lever upp till, berättar Blanco.

 

– Så klart kan det vara skönt att spela hemma. Samtidigt tror jag att det är utvecklande att resa iväg för att spela, säger Hedlund.

 

Hur tänker ni kring spelidén som tog oss till SM-guld? Håller den även internationellt?
– Det är en bra fråga. Jag tror absolut att den håller, men vi kommer även att utveckla den. Lagen vi möter kommer nog få sig en överraskning när de möter oss, tror Blanco.

 

– Uppenbarligen håller spelidén i SFL då vi tog SM-guld. Internationellt finns det absolut saker att jobba med. Daniel och jag jobbar redan på att styra upp vissa saker i vårat sätt att spela. Men vi har under säsongen försökt att tänka lite större och mer ”internationellt”. Vi ser hela tiden framåt och jobbar med att bli bättre! Målet är alltid bli bättre och därför tränar vi så mycket som vi gör, avslutar Hedlund.

 

Foto: Bildbyrån/hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments