toggle menu

Futsal: Herrtruppen sätter sig – "Ska ta tillbaka det som är vårt"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Futsalherrarnas truppbygge inför den kommande SFL-säsongen fortgår. Här berättar sportchef Jocke Eriksson om att man nu kunnat börja jobba med längre kontrakt – och lagkapten Liridon “Doni” Makolli, som var först med att krita på ett sådant, ger oss sina tankar kring beslutet och säsongsstarten.

 

Sportchef Jocke Eriksson, hur har arbetet sett ut med att sätta truppen?
– Till kommande säsong har vi börjat jobba med längre kontraktstider. Det är en viktig förändring för att vi ska kunna säkra nyckelspelare över längre perioder, och något vi faktiskt inte har haft möjlighet till tidigare. Det var naturligt att “Doni”, vår lagkapten, skulle bli den första med den längre kontraktslängden. I och med detta får vi också våra första spelare med professionella licenser inom Hammarby Futsal. Även det är ett viktigt steg i den riktning vi behöver utvecklas i.

 

Vad har fokus varit inför den kommande säsongen, sportsligt i arbetet med truppen?
– Vi har velat spetsa till truppen utan att tappa något av styrkan i det kollektiva tänk som varit så framgångsrikt för oss tidigare. Adnan Cirak, som presenterats tidigare, är en komplett spelare med ligans vassaste målsinne. Adnan har redan visat att han kommer passa bra in i truppen, socialt såväl som sportsligt. Detsamma gäller övriga nyförvärv, som vi för övrigt kommer kunna presentera inom kort.

 

 

Liridon “Doni” Makolli, hur gick tankarna kring att skriva på ett längre kontrakt med Bajen?
– Det var ett av mina enklaste och mest självklara beslut att ta. Det enda som finns i mitt och allas huvuden är att ta tillbaka det som är vårt. Först och främst ska det bli kul och inspirerande att dra igång igen. Förväntningarna är alltid höga och dessa förväntningar sätter vi på oss själva, vi vill som sagt ta tillbaka det som är vårt, och då krävs det ännu mer jobb från alla inblandade.

 

– Ligan har blivit mer konkurrenskraftig, det kan vi se genom att klubbarna värvar allt mer från utlandet. Vi måste vara ännu mer professionella för att ta det till nästa nivå. Det tvivlar jag inte på att vi ska göra under denna säsong.

 

Foto: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments