Futsal: HIF möter litauiska FK Vytis i CL – "Väldigt tuff lottning"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

I dag lottades den första kvalomgången till UEFA Champions League för herrarnas futsal. Hammarby kommer där att möta litauiska FK Vytis och matchen spelas på bortaplan i Vilnius, den 24 november. Vi tog ett snack med sportchef Jocke Eriksson om ledarstabens tankarna kring motståndet, och pratar också igenom hemmaförlusten i serien mot IFK Göteborg i helgen samt blickar mot nästa SFL-uppgift.

 

Vi börjar med det roliga. I dag lottades det inför Bajens första framträdande i Champions League, och litauiska FK Vytis var klubbnamnet på vår boll. Hur gick dina första tankar, och vad vet vi om motståndet?
– Det är en väldigt tuff lottning vi fått. Det är ett riktigt bra lag som vi kommer att möta borta i Litauen. De tog sig hela vägen till Elite Round för två år sen, så det är verkligen ett kvitto på att de är duktiga. Vytis trupp är i princip Litauens landslagstrupp. De har också förstärkt med tre spelare från Ukraina, som de tagit in specifikt för Champions League och spetsat truppen ytterligare på det sättet.

 

– Det blir en tuff utmaning, men också jäkligt kul och utvecklande att få ställas mot ett så pass bra motstånd. Vi ska göra vad vi kan för att ta oss vidare från rundan.

 

I söndags blev det förlust med 4-7 mot “Blåvitt” i SM-finalreprisen. Vad låg bakom de siffrorna?
– Först och främst gör Göteborg en riktigt bra match. De är jätteduktiga, framför allt i första halvlek, och hittar en massa blottor i vårt försvarsspel samtidigt som vi är väldigt naiva i defensiven. De hittar inte minst fram med långa bollar ut mot hörnen där de finner ytor, och uppenbarligen är det något som de tränat på efter att ha scoutat oss.

 

– Jag tycker att tränarna hade ett bra snack med grabbarna i pausen där vi kunde rätta till försvarsspelet. I andra halvlek gör vi det mycket bättre, där är det ett mycket mer stabilt spel från vår sida. Vi är på väg in i matchen men orkar inte ta ikapp ett så stort underläge mot ett så pass bra lag, så därför förlorar vi matchen.

 

– Det är ändå bra att vi får möjlighet att matcha mot så här pass bra motstånd inför Champions League, så att vi får tillfälle att se vilka svagheter vi har i laget och chansen att jobba på att rätta till det, inför både CL och förhoppningsvis inför ett slutspel i SFL så småningom.

 

Bra klass på motståndet väntar också i nästa grundserieomgång när vi tar oss an Uddevalla på bortaplan. Hur ser staben på den uppgiften?
– Ja, det blir ju en repris på SM-semifinalerna i våras. Vi möter ett lag som var riktigt bra i våras. De har en fantastisk förstafyra som leds från liberopositionen av Fredrik Söderqvist. Under försäsongen har de också förstärkt med ett antal duktiga spelare så att de har en ännu bättre bredd än förra säsongen, så det kommer bli en riktigt bra match, tror jag.

 

– Vi åker till Bohuslän med ett starkt lag, även om vi har Patrick Mallengren och Özgür Yazar på skadelistan. Vi har också en nyopererad Sebastian Holmqvist och rehabande Tolga Ayranci som är borta, men annars är truppen i bra form.

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments