toggle menu

Futsal: Holmqvist tillbaka på söndagen – "Ska jobba stenhårt"

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Sebastian ”Basse” Holmqvist skadade baksidan av låret i den avgörande Champions League-kvalmatchen mot Sparta Belfast i slutet av augusti. Bajen lyckades ändå vinna och kvalificera sig för Main Round som gruppsegrare. “Basse” har fått lägga allt fokus på rehab och nu är han äntligen med i den trupp som åker till Strängnäs för att möta Stallarholmen. – Jag är återställd till 85-90 procent och med som stöd till laget och som inhoppare om det skulle krisa, berättar han.

 

Sebastian, du drog på dig en skada under CL-kvalet. Vad hände?
– Ja, det stämmer, jag fick en bristning i baksida lår i andra halvlek i sista matchen i Preliminary Round. Segt, men kroppen var trött efter tre tuffa matcher, i kombination med att jag hamnade i ett konstigt läge vid situationen då jag skadade mig.

 

Du är nu kallad till söndagens match. Är du helt återställd och hur känns det att spela efter ett litet skadeuppehåll?
– Ja, det stämmer. Jag är återställd till 85-90%, har tränat en del på planen med laget denna vecka. Jag åker med som stöd till laget och som inhoppare om det skulle krisa. Skönt ändå att vara med tillbaks i matchtruppen även om det är en liten bit kvar till 100% för min del.

 

Sju poäng hittills efter tre omgångar. Hur ser matchplanen ut? Vad blir nyckeln för att plocka hem ytterligare tre poäng?
– Det är ett okej facit, även om vi borde vunnit i hemmapremiären senast. Matchplanen ser ut som vanligt; vi ska spela vårt spel och följa de instruktioner vi fått från ledarstaben. Nyckeln är att vi spelar vårt spel och jobbar stenhårt för varandra. Stallarholmen har drömt om den här matchen sedan deras säsong tog slut. Att möta oss är som en VM-final för dem. Vi måste vara redo för det!

 

 

Stallarholmen – Bajen sparkas igång klockan 17.00 på söndagen och ses gratis i appen SFL Live. Nästa hemmamatch i Eriksdalshallen spelas klockan 18.00 söndagen den 17 oktober mot Örebro Futsal Club.

 

Foto: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS