toggle menu

Futsal: Huvudtränarna inför kvartsfinal och kvalavgörande

Av Redaktionen, Publicerat för 5 månader sedan.

I helgen spelar damerna den avgörande kvalmatchen för att ta klivet upp i högstaligan RFL. Garphyttans IF gästar Eriksdalshallen under söndagskvällen för att försöka rubba ett hemmalag som vunnit allt den här säsongen. Även herrarna går in i ett avgörande skede när nu slutspelet drar igång med kvartsfinaler. I slutspelet har Hammarby, efter en tredjeplats i grundserien, valt Norrköping FK som motståndare. Den första av två kvartsfinalmöten spelas på bortaplan i Mässhallen under fredagskvällen. Här ger tränarna för respektive lag sina kommentarer till helgens matcher.

 

Benjamin Namini, 4-0 för damerna mot Ankaret i första kvalmatchen. Berätta om det mötet.
– 
Ankaret kom till avspark med en matchplan som gick ut på att backa hem, stänga ner ytor och satsa på snabba omställningar. En matchplan som funkade till två tredjedelar, då vi var hänsynslösa i vårt återerövringsspel och inte bjöd Ankaret på mer än ett par halvchanser, samt ett läge där Zeynep Anar kliver fram och visar vilken fantastisk målvakt hon är.

 

– Deras disciplinerade försvarsspel gjorde det dock svårt för oss att skapa mer än en handfull farliga lägen under första halvlek, men vi har tålamod och låter oss inte stressas upp, utan vi fortsatte mala tills utdelningen kom. Även om Ankaret givetvis hade alla chanser att ställa till med problem vid 0-0, så var känslan att vi genomgående hade kontroll på matchen och vi löser de tre poäng som krävdes för att få till ett avgörande hemma på Söder.

 

På söndag klockan 19.30 i Eriksdalshallen väntar matchen som avgör hela säsongen. Är ni nervösa
– Nervösa är vi inte, men vi är väldigt laddade och ödmjuka inför uppgiften. Att kliva in till den här matchen har varit säsongens mål och vision sen vi drog igång laget för knappt ett halvår sedan, och det känns oerhört inspirerande att avsparken närmar sig med stormsteg.

 

– Vi vet förstås att våra fina insatser hitintills inte skulle betyda någonting om vi inte lyckas ta tre poäng på söndag. Men det är inte något som bekymrar eller stör oss det minsta, utan vi är en grupp väldigt målmedvetna individer som älskar sådana här situationer.  

 

Hur bra koll har du på motståndarna Garphyttans IF?
– Vi vet vad som väntar på söndag, men vi vet också att många läser vad som står i dessa artiklar så detaljer håller vi av förståeliga skäl internt i truppen. Vi hoppas dock att hela Hammarbyfamiljen sluter upp och skapar atmosfär på söndag så att vi tillsammans både kan skapa en kväll att minnas, men även visar resten av futsal-Sverige att det är i Hammarbys damlag man ska spela om man vill ha Sveriges härligaste futsalfans bakom sig.  

 

 

Daniel Blanco, Hammarbys herrar är kvalificerade för slutspel igen efter en tredjeplats i grundserien. Hur ser du på årets prestation i grundserien?
– Årets tredjeplats är fullt godkänd och egentligen enligt våra förväntningar. Vi har haft en lång säsong med CL- spel i två omgångar, så vi har haft ett fullspäckat schema. Vi har också tagit in nya spelare i truppen. Poängmässigt landar vi i stort sett på samma poäng som föregående år.

 

Kvartsfinalen spelas i bäst av två mot ett tufft Norrköping, vad är nyckeln för att ta sig vidare till semifinal?
– Kvartsfinalen blir väldigt tuff! Norrköping är i bra form och har visat att de kan vinna mot alla lag i serien. Nyckeln för oss är att följa vår matchplan och jobba metodiskt.

 

Hammarby har sällan med spelare i toppen av skytteligan men är ändå med i toppen av tabellen. Vad beror det på?
– Vi jobbar väldigt mycket med det kollektiva tänket. Alla spelare ska vara delaktiga och alla ska kunna avgöra matcher. Futsal i Sverige har utvecklats mycket de senaste två åren och det kollektiva tänket blir hela tiden viktigare och viktigare.

 

 

Herrarnas första kvartsfinal spelas mot Norrköping FK i Norrköping på fredag med start kl 19.10 i Mässhallen. Matchen sänds även i appen SFL Live. Returen spelas den 13 mars kl 14 i Eriksdalshallen. Damernas avgörande kvalmatch spelas kl 19.30 i Eriksdalshallen på söndag. Se den på plats och hjälp laget upp i högstaligan!

 

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments