toggle menu

Futsal: Jocke Eriksson slutar som sportchef – "Fyra fantastiska år"

Av Redaktionen, Publicerat för 6 dagar sedan.

Jocke Eriksson har varit sportchef för Hammarbys futsalherrar sedan 2018. Under den tiden har Bajen tagit två SM-guld och spelat Champions League där man senast 2021 avancerade till main round. Vi tackar nu Jocke för åren i klubben och det arbete som har lagts ner, då vi från och med den 1 december går skilda vägar. Joakim kommer man att kunna höra som kommentator på Hammarbys hemmamatcher via SFL-live appen framöver.

 

 

Eriksson om sin tid i klubben:
– Jag kom till en förening som var ny inom futsal. Det gjorde utmaningen större men också väldigt mycket roligare, då jag hade stora möjligheter att påverka det mesta av verksamheten. För mig har det varit fyra fantastiska år! Vi jobbade med en ambitiös treårsplan som innefattade både SM-guld, Europaspel och en rad organisatoriska förbättringar – och vi lyckades faktiskt uppnå alla mål.

 

– SM-gulden och Champions League-äventyren i ett corona-nedstängt Europa är självklart mäktiga minnen som jag kommer ta med mig när jag slutar. Men också äventyret i Kina, där vi jobbade månader med att få allt på plats innan resan och sånär stoppades av upplopp i Hongkong. Väl på plats i Jiangmen vann vi International Futsal Alliance-turneringen vilket gav oss en rejäl självförtroendeboost, som så småningom ledde till vårt första SM-guld.

 

– Men de starkaste minnena är ändå av alla människor som jag träffat i rollen som sportchef. Spelare, ledare, funktionärer och supportrar – alla samlade runt en kärlek till klubben och till sporten. Jag hoppas att klubben fortsätter sin satsning inom futsal. Intresset är ständigt växande och bland ungdomarna runt om i stan är suget efter att få titta på och spela futsal stort. Tack för den här tiden!

 

 

Stort tack själv Jocke, vi ses i “Jerka” framöver!

 

 

En match återstår med Eriksson vid sportchefsrodret. Sexan HIF tar sig klockan 17.00 på söndagen an nästjumbon AFC Eskilstuna på bortaplan, en match som du i vanlig ordning ser i appen SFL Live.

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments