toggle menu

Futsal: Kom och provspela med Bajens P19-lag

Av Redaktionen, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarbys P19-futsallag deltar den kommande säsongen i högstaserien SFL. Laget tränar just nu en gång i veckan och hoppas på att utöka sin träningsdos under säsongen. Är du intresserad av att vara med och spela, eller att ingå i staben kring Bajens P19? Läs då mer i artikeln, där huvudtränare Jonathan de la Fuente Fernández och team manager Miro Hristov berättar.

 

 

Jonathan, hur ligger det till med P19 efter förra säsongen och vad lägger ni fokus på inför den kommande?
– Ambitionen för denna säsong är dels att komma topp tre, dels att en bra prestation ska synliggöra sporten för ännu fler ungdomar. Vi är det enda P19-futsallaget i Stockholm och det finns nog många unga som har kvalitéerna hos en bra futsalspelare, men som inte vet att man kan spela futsal.

 

– Föregående säsong var seriens första år och då var allt nytt för både spelare och ledare. Nu känner vi att vi vet hur förutsättningarna ser ut och att vi har satt en bra grund för kommande säsong. I stora drag så tar vi med oss det positiva och fortsätter att utvecklas som förening inom futsalen.

 

Kan du berätta lite om organisationen och hur samarbetet ser ut med herrlaget?
– I P19 är det jag som är huvudtränare. Sedan har vi Alexander Browne som assisterande tränare och Miro Hristov som är team manager. P19 kommer att ha rotationsträningar med herrlaget och en av våra ambitioner är just att till nästa säsong flytta upp minst en spelare till herrlaget. Utöver detta så har tränarna för både herr, dam och P19 gemensamma tränarmöten en gång i månaden.

 

 

Miro, skulle du som team manager kunna beskriva P19-serien och upplägget?
Hammarby Futsal kommer likt fjolåret ha med ett lag i SFL P19. I år välkomnar vi Västerås och serien kommer bestå av sju lag i en östra-serie, till skillnad från förra säsongen då det var sex lag i en norra-serie. Det innebär att det totalt blir tolv omgångar. Grundserien spelas fram till och med februari och efter ett gemensamt ligabeslut får lagen ha max tre överåriga i matcherna. De två bästa från östra och västra går till ett final four-slutspel under sportlovsveckan i början av mars.

 

– Vi börjar hemma i Eriksdalshallen, mot Örebro SK söndagen den 6 november klockan 18.30, en premiär som vi hoppas blir en bra start på säsongen. Just nu håller vi på med förberedelserna kring lagbygget och vi söker fortfarande spelare födda mellan 2003 och 2006. Jonathan som var målvaktstränare i fjol är ju huvudtränare, en dedikerad coach som tidigare jobbat i klubbar som Falcao och Hammarby dam, och som också är med i ledarstaben för futsalens dövlandslag. Vi siktar också på att bli fler även i staben.

 

Hur går man tillväga om man är intresserad och skulle vilja provspela med Hammarby futsal P19, eller om man vill vara med i lagets ledarstab?
– Då hör man av sig till mig på mailadressen här under. Laget tränar just nu en gång i veckan och hoppas utöka sin träningsdos under säsongen.

 

Är du intresserad? Hör av dig till Miro Hristov, lagledare på miro.hristov@hammarbyfotboll.se!

 

Foto: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS