toggle menu

Futsal: Mohamed följer Thomaz upp i A-truppen

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Bajen fick bästa möjliga start på säsongen när man besegrade Norrköping med 4-1 i bortapremiären. Debutant i truppen var Mohamed Abdel Razzak som i veckan lyfts upp från det egna P19-laget. Mohamed har tränat med laget under försäsongen och blir därmed den andra spelaren som lyfts upp från P19. Inför dagens bortamöte med Stenungsundslaget Libertà träffar vi honom och Thomaz Mendes de Almeida, även han från ungdomslaget. Sportchef Jocke Eriksson berättar om hur man framöver vill jobba med att få fram spelare från de egna leden.

 

 

Inför säsongen har ni nu flyttat upp två juniorer. Jocke, hur är samspelet mellan P19 och seniortruppen är tänkt att fungera och vad ni har för ambitioner med ungdomslaget framöver?
– På sikt vill vi kunna utbilda och utveckla våra egna spelare. Det ger oss möjlighet att ta hand om de lokala förmågor som faktiskt finns omkring oss här i Stockholm. I dag finns det ett nystartat P19-lag, men vi vill även starta fler ungdomslag så småningom.

 

– Tanken är att ungdomslagen ska ha samma taktiska grundtänk som SFL-laget. Det gör att steget upp till seniorlaget blir mindre. Även om tempot är högre och spelet mer fysiskt, så ska spelarna redan från dag ett ha en förståelse för hur tränarna i det nya laget vill spela. På grund av pandemin blev tyvärr den första P19-säsongen inställd i vintras. Att vi trots det har lyckats få fram två lovande spelare är därför oerhört glädjande och det visar att vi är på rätt väg.

 

 

Grattis Mohamed! Du har precis blivit uppflyttad från P19 till A-truppen. Hur känns det?
– Tack så mycket! Jag är väldigt glad och lite chockad. Jag var inte beredd på att få ett kontraktsförslag redan nu.

 

Du har tränat med laget under försäsongen och kunnat visa tränarna att du förtjänar en plats i seniortruppen. Vilka egenskaper ser du själv som dina starkaste?
– Jag har mycket att jobba på, men jag skulle nog säga att mina starkaste egenskaper är teknik, spelförståelse och styrka.

 

Nu när du är inne i laget, vad har du för personliga mål för säsongen?
Mina personliga mål är att spela så många matcher som möjligt, ta mitt spel till en högre nivå och hjälpa laget att vinna SFL igen.

 

Foto: Pontus Söderman

 

Thomaz Mendes de Almeida blev uppflyttad till herrlaget redan under föregående säsong där han också vaktade kassen i en SFL-match  just bortamötet med Libertà i Stenungsund, det vill säga söndagens motståndare på Västkusten. Under försäsongen har han hunnit åka med laget till Barcelona på träningsläger och även varit med till Estland under Champions Leagues inledande Preliminary Round.

 

Thomaz, berätta lite om försäsongen och vad du har med dig in till serien.
– Det har varit en intensiv och rolig försäsong med upplevelser som jag inte kommer att glömma. Jag fick spela min första match på länge i Spanien mot Teia, där jag dessutom fick hålla nollan. Vi har en hög konkurrens om målvaktspositionen med där jag jobbar med två duktiga målvaktskollegor, och där Tolga Ayranci dessutom spelar i landslaget. Vi har dessutom en jätteduktig målvaktstränare i Zeynep Anar vilket gör att jag utvecklas under varje träning. Jag är tacksam för möjligheten att få vara med i truppen.

 

Vad tror du om helgens match?
– Det blir en tuff match. Även om vi vann i Stenungsund förra säsongen så förlorade vi hemma. Vi är revanschsugna och vinner med 3-0.

 

 

Libertà mot Hammarby spelas i dag den 26 september, med start kl 16.00.

 

Lördagen den 2 oktober klockan 15.00 är det dags för hemmapremiär mot Borås AIK, hemma i en Eriksdalshall som återigen är öppen med full publikkapacitet. Båda matcherna kan ses i appen SFL Live, men vi rekommenderar starkt att hemmapremiären upplevs på plats i Jerka.

 

 

Foto överst: @bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS