toggle menu

Futsal: Nima Kadivar klar för Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Den 1 januari stängdes fönstret för övergångar under den pågående säsongen i Svenska Futsalligan. Det blev därför bråda mellandagar för futsalens sportchef Jocke Eriksson, när chansen dök upp att rekrytera en av ligans och landslagets stora profiler – 27-årige Nima Kadivar är nu klar för Hammarby Futsal.

 

Nima Kadivar har det mesta av sin futsalbakgrund i hemstadens IFK Göteborg. Han debuterade för Sverige mot Ungern i november 2017 och har sedan dess varit bofast i landslaget. Sammantaget har det hittills blivit 33 landskamper och elva mål. I slutet av januari har Kadivar chansen att öka på de siffrorna, då Sverige genomför en samling i Alingsås och genrepar inför VM-kvalet genom att lira mot Rumänien i ett dubbelmöte. I april ställs Sverige sedan mot Albanien, Andorra och Österrike på hemmaplan, och då är det alltså VM-kval som gäller.

 

Sportchef Eriksson om värvningen:
– Nimas vänsterfot tog honom till landslaget, men det är hans huvud som gjort honom till en nyckelspelare där. Nu blir han en injektion för Hammarby i jakten på det tredje raka SM-tecknet, men viktigare är att vi ser Nima även i våra mer långsiktiga planer.

 

 

Välkommen till Hammarby, Nima! Kan du berätta om dig själv som futsalspelare, din karriär och dina ambitioner?
– Tack så mycket! Som spelare är jag väldigt allround, där mycket av mitt spel går ut på att spela med hjärnan som man brukar säga. Jag gillar även att använda min vänsterfot i de avgörande skedena på planen, i båda assist och mål. Till sist är jag en spelare som gör allt för att vinna och spelar mycket med vilja.

 

– Min futsalkarriär startade i Nol IK och efter några år där valde jag att gå vidare till IFK Göteborg. I takt med det blev jag uttagen till landslaget och sedan dess har det rullat på. Min tid som spelare i IFK kröntes med ett silver, men där jag tyvärr inte fick spela i finalen då jag drog på mig en korsbandsskada i semifinalen. Mina ambitioner är att ständigt utvecklas som spelare och hela tiden bli bättre, och förstås att vinna matcher.

 

Du har ett SM-guld som tränare för IFK Göteborgs damer också. Berätta.
– Ja, men precis. Under tiden som jag rehabiliterade efter min korsbandsskada tog jag över som huvudtränare för IFK:s damer. Ett otroligt roligt år som jag inte hade velat byta ut mot något annat, det var en fantastisk grupp som jag fick äran att jobba med. Vi visade att man kan utvecklas både som individer och lag, samtidigt som man alltid går för att vinna. Vi sa från vårt första möte att vi skulle vinna och att stå där i slutet med SM-guldet vore ett perfekt avslut på det hela. Det finns många saker från det året som jag även tar med i min fortsatta spelarkarriär. 

 

Vad är det som gör att du väljer att flytta till Stockholm och spela med Hammarby just nu?
– Jag kom in på Karolinska och ska läsa fysioterapeutprogrammet som börjar nu i januari. Efter att jag hade fått antagningsbeskedet gick det ganska fort. Det var inte många dagar kvar av övergångsfönstret och Hammarby presenterade en plan som kändes superbra, så det blev ett ganska naturligt val till sist.

 

Vad betyder landslaget för dig?
– Det är såklart jättekul att vara uttagen i landslaget och det är en lika stor ära varje gång. Det är få förunnat att få representera sitt landslag i vilket sammanhang som helst, så det är något jag verkligen försöker njuta av varje tillfälle jag får. Det har blivit en del tillfällen nu, men jag försöker att aldrig ta det för givet. Nu har vi ett viktigt kval framför oss och det är där fokus ligger, att försöka ta Sverige vidare till nästa runda.

 

Du har varit skadad en tid men är på väg tillbaka. Hur ser planen för återkomst till spel ut?
– Jag drog på mig en meniskskada i en landskamp nu i höstas och har gjort ett mindre ingrepp för att åtgärda det. Jag har börjat träna på planen, så tanken är att jag ska vara i fullt slag inom de närmaste veckorna.

 

 

Nu väntar alltså en spännande vår för Nima. Guldjakt med Hammarby, VM-kval med landslaget och studier på Karolinska. Lycka till med allt!

 

 

Hammarby tar emot Stallarholmens SK i Eriksdalshallen på lördag 8 januari klockan 16:00. Observera att matchen alltså har fått ett nytt speldatum. Vaccinbevis och legitimation visas upp i entrén. Matchen streamas även i appen SFL Live.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS