toggle menu

Futsal: Notice om kvartsfinalserien – och Göker om semifinalförlusten

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

Fredrik Notice var en av målskyttarna då Hammarby tog en glasklar 5-0-bortaseger mot Borås AIK i kvartsfinal 1, och han jubilerade dessutom. Efter sin hundrade match i grönvit skrud är Fredrik frågande till varför BAIK valde hans lag som slutspelsmotstånd. Sibel Göker ser å sin sida tillbaka på en stark debutsäsong i RFL för Bajens damer, som var ett mål ifrån upphämtning till förlängning i bortareturen mot mästarinnorna GAIS, men fick nöja sig med att ha gått till semifinal.

 

 

Fredrik, efter vinsten i söndags mot Borås AIK har du nu spelat 100 matcher i Bajentröjan. Hur känns det att ha spelat så många matcher och att ha varit en del av laget så pass länge?
– Det känns fantastiskt, Hammarby har alltid varit det största laget för mina närmaste vänner och det är en ära att få tillhöra en så anrik klubb som Bajen ändå är. Inget omklädningsrum är bättre än vårt, varje gång man går därifrån känner man alltid något och det är så det ska vara, tycker jag!  

 

Om vi återgår till kvartsfinalen som ni spelade borta mot BAIK. Det var en intensiv match med mycket fysiskt spel som ni vann med 0–5. Vad var anledningen till att ni vann och beskriv känslan i laget efter vinsten?
– Största anledningen till att vi vann är ju såklart att vi är mycket bättre lag än dem. För mig är det oförståeligt att de väljer oss om jag ska vara helt ärlig, 0–5 på bortaplan talar för sig själv! Men det är bara halvlek, kanske bara en av tre perioder spelade och mycket kan fortfarande hända. Laget mår jättebra och det känns som om vi bara blir bättre och bättre nu.

 

Nu på lördag spelas den andra kvartsfinalen hemma i Eriksdalshallen. Vad ska vi förvänta oss för typ av match och varför ska alla bajare ta sig till hallen på lördag?
– Ni ska förvänta er vinst! Mycket fart och glädje. Båda lagen kommer göra allt för att vinna så det kommer bli ett hårt spel och kanske en del psykningar.

 

Kvartsfinal 2 spelas klockan 17.00 på lördagen – köp biljett här!

 

 

Sibel, trots vinst i lördags mot GAIS räckte inte det totala resultatet hela vägen till final. Hur går tankarna kring matchen och slutspelet i sin helhet såhär några dagar efter?
– Det är klart att det är surt, vi var så nära. Här märker man hur viktigt det är att ligga i en jämn nivå hela vägen. Vi gjorde tyvärr en mindre bra match i första semifinalen, men vinner andra på bortaplan och ändå åker ut med små marginaler; ett mål.

 

Många räknade nog inte med att ni skulle nå en semifinal, eftersom det är er första säsong i RFL. Vad skulle du säga var framgångsfaktorerna till att ni gick så långt?
– Vi är ett väldigt rutinerat lag och det är många som har spelat fotboll på elitnivå. Trots att vi inte har spelat futsal länge tillsammans har vi en väldigt stark laganda och många vinnarskallar i laget.

 

Och till sist, hur har lagets resa i RFL sett ut under säsongen och vilka lärdomar tar ni med er inför framtiden?
– Det har varit många uppförsbackar under resans gång. Vi har haft en sårbar trupp med många skador och sjukdomar, framförallt kring halva säsongen. Vägen till semifinal var inte en rak väg, trots det tog vi oss nästan hela vägen. Allt detta har bidragit till nya erfarenheter och därför är det viktigt att se till att finslipa på detaljerna för att vara redo på bästa möjliga sätt inför nästa säsong.

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS