Futsal: Peiman Pahlevan tillbaka i Bajen – "Kvalitet i allt han gör"

Av Redaktionen, Publicerat för 4 dagar sedan.

Hammarby Futsal förstärker ytterligare inför vinterns Champions League-spel. 30-åriga Peiman Pahlevan, meriterad med ett SM-guld och spel i både futsallandslaget och Champions League-kval, återvänder till HIF efter tre år. Sportchef Jocke Eriksson är nöjd med nyförvärvet och berättar att Peiman har tränat med laget i ett par veckor och att han sett riktigt stark ut. – Peiman har kvalitet i allt han gör på planen. Han är klok i sitt spel och underlättar mycket för sina medspelare, då han rör sig rätt och alltid har koll på både med- och motspelare omkring sig, säger han.

 

Peiman, hur ser du på din roll i truppen och vad tror du att du kommer att kunna bidra med?
– Min roll i truppen kommer nog vara lik många andras, med liknande erfarenhet från futsal. Jag hoppas kunna bidra med en del rutin då jag har varit med ett tag. Men jag hoppas främst kunna tillföra en hel del kvalitet.

 

Du spelade med Hammarby Futsal när laget startades och kommer nu tillbaka till ett Hammarby som är svenska mästare, vad skulle du säga är den största skillnaden från då till nu?
– Den stora skillnaden mellan Hammarby nu och 2017 när jag var här är organisationen. Man har lyckats få en riktigt bra organisation runt om futsalen, vilket resulterat i att man kan bibehålla en god lagsammanhållning och samtidigt locka till sig de absolut bästa spelarna i Stockholm.

 

Det är en hård konkurrens i truppen men det är också en annan dynamik i att försvara ett SM-guld i jämförelse med att jaga ett. Vad tror du kommer att vara viktigast för Hammarby den här säsongen?
– Konkurrenssituationen i truppen är unik, förmodligen det bästa jag sett genom min tid som spelare. Vi har nog tre-fyra spelare som konkurrerar på samma position. Det är också såklart en fördel, eftersom säsongen är lång och som du nämner, ett guld ska försvaras. Absolut viktigast blir att fortsätta vara ödmjuka och låta maskineriet rulla.

 

Vi brukar avsluta med att fråga vad ditt bästa Hammarbyminne är.
– Mitt bästa minne är det första futsalderbyt vi spelade mot Djurgården. Det var en magisk känsla och helt fullsatt i Eriksdalshallen!

 

 

På söndag tar Hammarby emot Torslanda IK kl 16.00 i Eriksdalshallen. Matchen ser du på plats eller i appen SFL Live.

 

ANNONSER

Comments

comments