Futsal: Sebastian Holmqvist landslagsuttagen

Av Mattias Jansson, Publicerat för 11 månader sedan.

Hammarbys energiske målproducent Sebastian Holmqvist var en stor faktor bakom SM-silvret säsongen som gick, med sina 13 baljor och 14 assists. “Basse” lade nyligen fotbollsskorna på hyllan för en renodlad satsning på futsal. Där har han, efter tre år inom sin nya sport, nu nått ända till landslaget. Holmqvist finns med i den svenska trupp som spelar dubbellandskamp mot Tyskland i Karlskrona, i slutet av september.

 

Sebastian Holmqvist kom till Hammarby Futsal inför säsongen 2017/18, då han hade en futsalvinter i fotbollskroppen. Inledningsvis kombinerade han spel i Eriksdalshallen med fotboll i Assyriska FF, och tidigare under karriären hade han varit med och vunnit Superettan med Jönköpings Södra samt provat på spel i Norge. Men under förra säsongen, som ju slutade med en andraplats för Bajen, bestämde han sig för att enbart ägna sig åt futsal. Beslutet tillkännagavs sedan i juni, ihop med nyheten om ett förlängt kontrakt med Hammarby. Och nu har satsningen och fokuset alltså betalat sig rejält:

 

– Det känns väldigt hedrande och fantastiskt roligt. Detta är något jag har kämpat för ända sedan jag började spela futsal för tre år sedan. Det är också en pojkdröm som går i uppfyllelse att få bära den svenska landslagströjan!, säger Sebastian.

 

– Min satsning intensifierades ju under fjolårssäsongen då jag tog beslutet att sluta med fotboll och enbart satsa på futsal. Att denna satsning nu ger resultat med en landslagsuttagning är otroligt kul och ett kvitto på att arbetet jag lagt ner varit värt det. Nu handlar det om att se till att förbereda mig inför samlingen som inleds den 20 september, så att jag kan representera mig själv och Hammarby på bästa sätt.

 

Sveriges assisterande förbundskapten Nicklas Asp säger så här till svenskfotboll.se om uttagningen av “Basse”:
– Det är en spelare vi har haft ögonen på en längre tid. En stark, fysisk spelare som alltid ger 110 procent. Vi tror att han kommer att komplettera den truppen vi redan har med sina egenskaper.

 

Här finns hela Sveriges trupp till mötena med Tyskland.

 

Stort grattis och lycka till, “Basse”!

 

Foto: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments