toggle menu

Futsal: Semifinal mot Uddevalla väntar – "Blir ännu tuffare nu"

Av Redaktionen, Publicerat för 4 månader sedan.

Efter att Hammarbys futsalherrar besegrat grundseriefemman Norrköping FK med 5-3 borta och 4-2 hemma, så skruvas svårighetsnivån som sig bör upp när semifinalspelet stundar. Tabelltvåan IFK Uddevalla står emellan Bajen och en SM-final, och hemmamötet i semifinalen spelas nu på söndag, klockan 18.00 i Eriksdalshallen. Bortamatchen i Agnebergshallen går sedan av stapeln söndagen därpå, klockan 17.00. Här berättar Fredrik Arvidsson, målskytt förra helgen, om sina tankar inför dessa drabbningar.

 

Även i Eriksdalshallen blev det alltså seger och avancemang till semifinal under den gångna söndagen. Här var det futsalherrarna som besegrade Norrköping FK med 4-2, totalt 9-5, och tog sig vidare i SM-slutspelet. Även om slutsiffrorna blev visar på ett tydligt Bajenövertag, så pressades man stundtals av ett hungrigt Norrköping och tvingades hämta upp underläge två gånger om i den avgörande kvarten. Med sitt viktiga 3-2 mål skapade Fredrik Arvidsson lite lugn i matchen, spelarna började slappna av och spelet lossnade ordentligt igen.

 

Hur upplevde du kvartsfinalmötena med Norrköping, Fredrik?
– Matcherna mot Norrköping var tuffa med mycket fysiskt spel. Vårt spel svajade lite i Eriksdalshallen och vi gör inte någon bra första halvlek. I andra halvlek var vi bättre men jag vet att vi har ytterligare några växlar till att lägga i.

 

I och med semifinalplatsen kommer Hammarby att placera sig topp fyra för fjärde året i rad. Du kom till laget redan 2017. Vad tror du ligger bakom framgångarna?
– Vi har en sammansvetsad trupp och ledarstab där vi tillsammans har byggt upp laget med glädje och kärlek. I gruppen har vi också en mycket stark vinnarmentalitet och det är någonting som faktiskt märks på varje träning och match.

 

Nu väntar första semifinalmatchen mot Uddevalla på söndag. Uddevalla slutade som tvåa i grundserien och Hammarby blev trea. Vad behövs för att vinna?
– Om det var tuffa matcher mot Norrköping, så kommer det bli ännu tuffare nu. Uddevalla är ett bra och erfaret futsallag. Vi behöver följa vår matchplan och minimera misstagen på banan genom hela matcherna. Gör vi det ska ska vi, med den extra energi som stödet från våra underbara supportrar ger, ha stora möjligheter att gå segrande från semin.

 

 

I skrivande stund är det inte klart om matcherna sänds på Eurosport eller genom appen SFL Live. Vi återkommer om det. 

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments