toggle menu

Futsal: SFL-premiär på söndag – "Många är hungriga och taggade"

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

På söndag 16.00 inleder futsalherrarna SFL mot Borås AIK – i Brännkyrkahallen. Hammarby kommer nämligen under kommande säsong att spela ett antal av sina matcher i några av Stockholms södra förorter, i samarbete med Samhällsmatchen, för att nå en yngre publik. Efter klara segrar i de tre senaste träningsmatcherna är laget väl förberett. I artikeln berättar huvudtränaren Daniel Blanco och landslagsvärvningen Adnan Cirak om hur tankarna går.

 

Daniel, hur känns truppen och formen inför söndagens hemmapremiär?
– Vi ligger helt okej sett till hur vi har planerat. Det finns alltid saker att förbättra, men överlag så har det sett helt okej ut.

 

Borås AIK står som motståndare. Vad kommer publiken kunna förvänta sig av premiärmatchen?
– Borås är ett väldigt bra lag med några nyblivna landslagsspelare, så det kommer bli en tuff premiär. Publiken kan förvänta sig en välspelad futsalmatch där det taktiska kommer att vara avgörande.

 

Adnan, på söndag är det dags. Hemmapremiär, men också din första match i den grönvita tröjan. Hur känns det?
– Känslan är mycket bra. Vi har haft en bra försäsong och det känns som att många är hungriga och taggade på en ny säsong.

 

Hur ser du på motståndet och Bajens chanser att ta tre poäng i premiären?
– Borås är ett bra lag med fem landslagsspelare. De har kreativa spelare och kommer förmodligen vara med i toppen. Men jag tror på mitt lag och vi går alltid för tre poäng, oavsett hemma- eller bortaplan och motstånd.

 

Foto överst: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments