toggle menu

Futsal: Stephan Eriksson säsongens första nyförvärv

Av Jocke Eriksson, Publicerat för 4 år sedan.

Hammarby Futsal har gjort klart med första nyförvärvet inför säsongen, Stephan Eriksson. Stephan har under några veckors träning med laget imponerat på tränarstaben, såpass mycket att han nu alltså skrivit på för fjolårets grönvita silvermedaljörer.

 

Stephan har lagt andra sporter åt sidan och satsar sedan en tid tillbaka 100 procent på futsalen. När det inte är träning med Hammarby tränar han på på gymmet eller finslipar detaljer i kompisen Gabriel Léon Gouzou Bolins projektet Indiviuduell futsalträning. Han kan beskrivas som en klok, stark och kvick spelare med erfarenhet från både Sveriges och Australiens högstaligor.

 

Det var i samband med sina universitetsstudier i Perth som Stephan fick möjlighet att spela futsal i Australiens högstaliga. Stephan spelade i flera lag, bland andra Stirling Futsal Club, och hann även med att starta upp det egna laget Carioca Futsal Club innan det var dags att återvända till Sverige.

 

När Stephan kom tillbaka till Sverige ville han spela i ett Stockholmslag och hamnade i Djurgården. Trots att Stephan personligen hade en bra säsong var han inte nöjd med tillvaron i laget och direkt efter sista seriematchen meddelade han tränaren att han ville sluta. Så blev det också och eftersom han inte hade något nytt lag fick han sköta träningen på egen hand. Efter ett par månaders nötande kontaktades han av Hammarby.

 

Nyförvärvet själv om nya klubbadressen:

– Bajen spelar en offensiv och attraktiv futsal – precis så som jag vill spela. Jag delar även tränare Blancos syn på spelet. Det händer väldigt mycket spännande runtikring laget och jag ser mycket fram emot att få spela kommande Nordic Futsal Championship samt att få åka med Bajen till Kina och spela IFA Men’s Futsal World Cup.

 

Vi är glada att Stephan äntligen har hittat rätt klubb och hälsar honom varmt välkommen! Mer information om ovannämnda turneringar följer.

 

Foto: Jocke Eriksson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS