19 april 2023

Futsal: Tolga Ayranci inför helgens semifinal

Till helgen går futsalherrarna in i semifinalserien i SFL där Örebro SK står för motståndet. Den första semifinalen kommer att spelas söndagen 23 april 16.00 i Örebro med ett returmöte torsdagen 27 april kl. 19.30 hemma i Eriksdalshallen.

Förutsättningarna är likt kvartsfinalerna bäst av tre och en eventuell tredje match spelas på bortaplan 3 maj. Nedan berättar målvakt Tolga Ayranci om när Bajen gick segrande ur kvartsfinalserien samt hur de laddat inför den första semifinalen.

Kom och stötta laget på plats mot vidare avancemang, köp biljetter till semifinalen i Eriksdalshallen här.

I matchen mot Borås gick du ut skadad, trots det var det du som stod i mål under straffavgörandet. Berätta, hur gick tankarna när du skulle stå?

Ja, jag skadades i slutet av första halvlek och fick sitta på sidan andra halvlek och i förlängningen. När det var dags för straffar så var det dags att visa karaktär då jag, ödmjukt sagt, är ganska bra på straffar. Trots ett lår som inte fungerade samt haltande så gick det vägen och jag tackar tränarteamet för förtroendet.

Du blev matchhjälte efter att ha tagit tre av sju straffar. Gick du på endast på känsla eller hade du klart innan vart Borås skulle lägga sina straffar?

Min målvaktstränare Zeynep Anar har stenkoll på hur motståndarna skjuter så jag litade på henne. Vid ett tillfälle så var hon osäker och vi ville olika så då fick vi köra sten, sax, påse. Som tur var vann jag den och kunde även då rädda straffen.

Nu till helgen väntar första semifinalen mot Örebro. Hur är status på skadan och finns det chans att du är tillbaka redan till söndag?

”Kul” att ÖSK hade en ”lottning” för vilka de skulle välja. Jag tror att det är ett spel för galleriet då dem vet att om de tydligt visar att de valt oss taggar vi till lite extra. Men känslan är bra och rehabiliteringen rullar på som det ska. Förhoppningen är att visa ÖSK att de ”lottade” fel.

Foto: Anders Nyberg

Nyheter

Futsal Herr