toggle menu

Futsal: Tre nyförvärv i ledarstaben

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Det har nu gått drygt en månad sedan futsal-herrlaget vann Hammarbys första SM-guld i futsal. Spelare och ledare gick på en välförtjänt semester, men för lagets sportchef Jocke Eriksson och lagledare Aylin Wallin påbörjades istället en intensiv period. Organisationen förstärks inför Champions League och en SFL-säsong där man som titelförsvarare behöver höja nivån ytterligare inom varje del av verksamheten, för att kunna behålla guldet i Eriksdalshallen. I den här artikeln möter du tre av tillskotten.

 

Det första steget var att säkerställa förlängning för succétränarna Daniel Blanco och Micke Hedlund. Nu jobbar man med att säkra och spetsa spelartruppen, samt att rekrytera till viktiga poster i organisationen. I dag får ni träffa tre av nyförvärven på ledarsidan: målvaktstränaren Zeynep Anar, massageterapeuten Fredrik “Mördarn” Rugstad och kiropraktorn Serhat Can.

 

 

 

Zeynep, välkommen till Hammarby! Berätta lite om dina erfarenheter som spelare.
– Tack så mycket. Jag är 30 år och har spelat fotboll hela mitt liv, senast i BP. På senare tid har jag valt att satsa endast på futsal, och har fokuserat på det nu de två senaste säsongerna. På den här tiden har jag hunnit vinna ett SM-guld och även skaffa mig en del landslagsmeriter, vilket är jättekul. Jag spelar fortfarande futsal och tillhör Södertälje Futsal Club.

 

Vad har du för bakgrund som målvaktstränare?
– Jag har tidigare varit målvaktstränare i fotboll. Det ska bli kul att få använda mig av mina erfarenheter i futsalen nu. Jag tror och hoppas att detta kommer att utveckla mig i min tränarroll, men även som målvakt.

 

Hur kom du i kontakt med Hammarby Futsal och med rollen som målvaktstränare?
– Jag hade tidigare tränat med dem inför landslagssamlingarna, eftersom Daniel Blanco är assisterande tränare i damlandslaget och jag ville fortsätta hålla igång nu när vi inte har säsong, så jag fick fortsätta träna med laget. Det har varit grymt och mycket givande för mig som spelare.

 

– Hur jag fick rollen som målvaktstränare vet jag faktiskt inte, haha. Jag och Benny Lekström tränade och jag skämtade om att jag borde bli målvaktstränare. En kväll fick jag sedan ett samtal från sportchefen Jocke, och han undrade om jag var intresserad av rollen. Det känns väldigt roligt att jag har fått det förtroendet och jag kommer att göra mitt yttersta för att utveckla målvakterna ännu mer.

 

Hur kommer att du kunna utveckla Hammarbys målvakter?
– Eftersom jag fått tillfälle att träna med dem innan jag tog över som målvaktstränare, så vi har lärt känna varandra. Alla tre målvakterna har olika spelstilar, så det kommer att bli roligt att hjälpa dem vidare i sin utveckling. Jag och Ribin Mirza som är assisterande målvaktstränare kommer väldigt bra överens, och vi har stora planer inför den kommande säsongen.

 

Kan du beskriva våra målvakter Tolga Ayranci, Benny Lekström och Ehsan Gohlomi?
– Det är som sagt tre målvakter med olika spelstilar, vilket är kul som tränare, men även värdefullt för laget eftersom de har olika styrkor och svagheter. Tolga skulle jag beskriva som rutinerad. Tolga är Tolga och han har spelat futsal i många år, även som utespelare, vilket bidrar till hans rutin. Benny är maskin, han bara kör och är otroligt disciplinerad och professionell. Ehsan är lugn och stabil och en lovande målvakt inför framtiden.

 

Du tar över efter ett SM-guld. Vad blir målsättningarna med kommande säsong, ur ditt perspektiv?
– Självklart att förvara guldet och att ha minst antal insläppta mål i serien även nästa säsong. Men såklart också att även gå vidare i kvalet i Champions League. Jag ser verkligen fram emot kommande säsong!

 

 

 

“Mördarn”, du har ju ett gediget engagemang även i Hammarby Handboll, fantastiskt kul att få ha dig även hos futsalen. Berätta lite om dig själv och din verksamhet i koppling till futsallaget, och dina tankar kring den kommande säsongen.
– Tack! Redan från start känns det väldigt välkomnande och kul att få vara med även i er verksamhet. Som Bajare sedan barnsben, och då jag själv lirat både fotboll och handboll i många år, så är det fantastiskt kul att få vara delaktig och att kunna bidra till lagens framgång.

 

– Jag tycker om att få människor att må bra och har sedan flera år tillbaka egen verksamhet som massageterapeut och hypnosterapeut, och tycker om att se till helheten för kropp och knopp. Här kommer jag att vara med på bänken under match, för att ta hand om akuta skador. Utanför match stöttar jag med träningsråd i förebyggande syfte, tillsammans med rehabilitering och behandling, så att alla får så bra förutsättningar som möjligt att för att kunna prestera på topp. Med mina kunskaper kan jag hjälpa laget med bland annat kostupplägg, och även med de fysiska och mentala förutsättningarna som behövs för att prestera under en hel säsong.

 

Du har ju redan hjälpt laget några veckor under slutspelet. Vilka är dina intryck av laget och verksamheten så här långt?
– Det går inte att ta miste på att det finns ett stort hjärta och en riktigt skön gemenskap, vilket ger en seriös men även lekfull stämning bland både spelare och ledare. Det märks tydligt på och utanför planen vilket driv som finns, att grabbarna gillar varandra och är redo för hårt arbete, vilket tillsammans såklart bidrar till framgången med ett första SM-guld.

 

– Från insidan så märktes det även direkt vilken härlig energi och vilja som finns och hur mycket arbete som tränare, lagledare, sportchef och material lägger ned för att allt ska fungera. Alla vill bidra för att skapa framgång tillsammans och gör verkligen ett kanonjobb!

 

Självklart måste vi få veta hur smeknamnet “Mördarn” kommit till…
– Haha, visst låter det coolt? Ibland gör bra behandlingar ont, oavsett vad du gör eller vem du är. I ett tidigt skede när jag kom till Hammarby Handboll så tyckte några spelare att jag “mördade” deras kroppar och muskler, vilket de såklart inte var sena att mynta uttryck för. Syftet är dock alltid att det ska bli bättre efter behandlingen än det var tidigare, och så brukar jag ofta få det att bli, även om vägen dit ibland kan vara smärtsam… Jag är annars ganska snäll, så det är bara att komma fram och snacka när vi ses i hallen.

 

Vad ser du fram emot mest med kommande säsong?
– I slutspelet var det ju tyvärr tomma läktare och jag hoppas därför att fansen är riktigt peppade på att skapa en skön stämning och komma och stötta på plats när det är möjligt, och därigenom ta del av ett fartfyllt och tekniskt spel med många mål! Sedan är det såklart både välkommet och önskvärt att de större och mindre företagare, som är intresserade av att sponsra verksamheten för att skapa ett samarbete på något sätt, hör av sig. Detta hjälper till att stärka upp möjligheterna för fortsatt framgång, nationellt men såklart även internationellt.

 

 

 

Serhat, vi välkomnar även dig till Hammarby. Berätta lite om dig själv och tankarna inför säsongen!
– Jag skulle vilja börja med att tacka Hammaby Futsal för denna möjlighet att få vara med i det medicinska teamet den kommande säsongen. Jag som person har ett stort intresse utav idrottsmedicin och själv är jag väldigt resultatinriktad. Jag har arbetat med detta i cirka fem år och i år blev jag examinerad kiropraktor. Jag har sedan tidigare arbetat med futsal i två säsonger, men då i Nacka Juniors, och intresset för futsal har vuxit allt mer.

 

– Mina mål inför den kommande säsongen är att spela en nyckelroll för spelarna och deras prestationer, ur ett medicinskt perspektiv. Det ska bli spännande att få arbeta med ett lag som ska spela i Champions League, men jag ser även fram emot SFL-säsongen som regerande svenska mästare.

 

 

Hammarbys SFL-premiär spelas hemma mot Norrköping Futsal Klubb den 27 september. Champions League-debuten genomför Bajen sannolikt den 13 oktober då första CL-gruppspelsomgången, Preliminary Round, spelas. Säkert vet vi först efter lottningen, som sker i schweiziska Nyon den 2 september.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS