Futsal: Två nyförvärv stänger truppen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 vecka sedan.

Hammarbys futsalherrar har spikat sin spelartrupp för den kommande säsongen. Detta då Bajen nu gjort klart med två nyförvärv – offensive futsalnybörjaren Ljeutrim “Trimi” Makolli, 28-årig lillebror till grönvite landslagsspelaren Liridon Makolli, och 27-årige målvakten Patrick “Pato” Ortega. – “Trimi” är omöjlig att ta bollen ifrån; Dinamo satte två spelare på honom till andra matchen, och “Pato” blir viktig direkt i keeperbesättningen då Tolga Ayranci skadade handleden i Kroatien och blir borta i tio veckor, berättar sportchef Jocke Eriksson.

 

 

 

“Trimi”, när detta skrivs är du på planet på väg hem från säsongens träningsläger som hölls i Kroatien. Vilka är dina intryck från lägret?
– Bara positiva, det har inte varit några konstigheter att komma in i gruppen. Det är en bra grupp med flera sköna karaktärer. Sedan var det såklart roligt att göra mål direkt i matchdebuten, och det mot ett storlag som Dinamo Zagreb.

 

Hur gick målet till?
– Om jag minns rätt vann Josef Rakez bollen i mittplan och hittade Sebastian Holmqvist, som sedan spelade ut till mig på vänsterkanten, jag la in bollen den längst marken. Inget märkvärdigt mål, men det var skönt att sätta dit den med tanke på hur matchbilden såg ut.

 

Hur var det att spela mot Dinamo?
– Dessa två matcher mot Dinamo var faktiskt mina första futsalmatcher, så jag har inte direkt några andra motståndare att jämföra med. Det gick fort och de var väldigt skickliga i sina rörelser utan boll, men vi stod upp bra mot dem med vårt kompakta försvarsspel, i samklang med med anfallsspel som innehöll fart och finess.

 

Berätta lite om dina fotbolls- och futsalerfarenheter!
– Fotbollskarriären började i Djurgårdens akademilag och så småningom tog jag klivet upp i A-laget som 16-åring. Jag har även gjort en del juniorlandskamper för Sverige. Jag fanns med i A-truppen i sex säsonger, även om det bara blev två framträdanden i Allsvenskan. Därefter fick jag skadeproblem som höll mig borta från fotbollen i några år, jag fick således börja om i de lägre divisionerna. Jag spelar just nu för Österåker i tvåan. Futsal är som sagt något nytt för mig, men jag har lirat en hel del inomhusfotboll med ”grabbarna” och ett par enstaka inomhusturneringar med gamla Falcao för några år sedan.

 

Vilka är dina styrkor som futsalspelare?
– Jag gillar att utmana och komma till avslut eller hitta en avgörande passning.

 

Vad kommer du behöva jobba mer med?
Då jag är så pass ny inom futsalen behöver jag hitta rörelserna utan boll och få erfarenhet genom att spela matcher.

 

Din bror Lirodon ”Doni” har varit tongivande i laget över flera säsonger och han får nu även chansen i landslaget. Är det något som du också siktar mot?
– Definitivt, men först och främst behöver jag komma in i det hela med futsalen.

 

Vad är annars ditt personliga mål med säsongen?
– Det håller jag för mig själv!

 

 

 

“Pato”, du kom från Nacka Juniors till Hammarby Futsal och gjorde din första träning för Bajen för ungefär en månad sedan. Kan du berätta lite om din första tid i laget?
– Det stämmer! Jag gjorde min debut i SFL i fjol med Nacka Juniors, och även min första säsong i futsal. Bland annat gjorde jag ett mycket bra inhopp mot just Bajen i Nacka Sporthall som blev mitt “startskott” i min karriär kan man säga. Min första tid i Hammarby Futsal har varit mycket lärorik på alla fronter. Från målvaktsträningen till det taktiska spelet. Jag är mycket imponerad av den professionella organisationen runt omkring och den fantastiska gemenskapen som finns i truppen. Det känns verkligen som att jag har hamnat rätt och att laget har något stort på gång!

 

Tuff konkurrens om målvaktspositionen i Hammarby. Hur ser du på det?
– Absolut, jättetuff konkurrens, men det är inte så konstigt med tanke på att det är SM-mästarna från i fjol och även det laget som släppte in minst mål under hela säsongen. I det har såklart Benny Lekström och Tolga Ayranci varit viktiga bidragande faktorer. Det är positivt att det är tuff konkurrens med två mycket bra målvakter , det ser jag som något bra och nyttigt då det kommer kräva ännu mer från mig, vilket förhoppningsvis kommer leda till att jag utvecklas ytterligare.

 

– Vi är ett bra målvaktsteam med olika kvalitéer och egenskaper alla tre. Detta kommer bidra till en fin träningskultur samt en utveckling för samtliga. I längden så kommer laget också att få positiva konsekvenser till det, då man kommer besitta tre bra målvakter. Jag ser verkligen fram emot att lära mig ytterligare av mina målvaktskollegor och våra fantastiska målvaktstränare Zeynep Anar och Ribin Mirza, som verkligen är en avgörande faktor till vår framgång med deras goda kunskaper och engagemang.

 

Du gjorde debut mot Dinamo Zagreb under träningslägret i Kroatien. Hur upplevde du matchen?
– Vad jag har längtat efter denna dag! På det personliga planet så tycker jag att jag gör en godkänd insats. Jag upplever att jag räddar de skott som jag ska rädda, dessutom är några av dem rätt farliga lägen för motståndarna, så jag känner mig nöjd. Dock tycker jag att det finns vissa situationer jag kunde ha gjort bättre, men samtidigt är jag inte orolig över det, det är spelsituationer som jag vet att jag annars hanterar. Dock är det situationer som jag ska arbeta hårt med under träningarna, för att utveckla det ytterligare. Men jag är mycket nöjd och stolt över att ha fått göra min debut i Bajentröjan i Kroatien, mot ett topplag och inför delar av svenska landslagsledningen.

 

– Ur lagets perspektiv tycker jag att vi gör en bra insats där vi visar lagmoral och kämparglöd i en mycket intensiv och fysisk match. Vi viker inte ned oss, utan visar att vi kan hantera sådana här typer av futsalspel ute i Europa. Mycket imponerande och känslan är att detta är lite av vårt DNA. Slutresultatet 1-1 speglar matchbilden, då bägge lagen hade bra målchanser och ville vinna i den annars mycket fysisk och välspelade futsalmatchen.

 

Vad har du för relation till Hammarby sedan tidigare?
– Jag är hammarbyare sedan ung och har alltid följt Hammarby. Har närvarat från Söderstadion till nya Söderstadion. Jag har även följt Hammarby Futsal under föregående säsong i “Jerka”, så jag har verkligen en nära relation till Hammarby. Jag ser verkligen fram emot att bidra till att lyfta Hammarby Futsal till ytterligare höjder och bjuda på massa Bajen-samba!

 

 

– Med Ljeutrim och Patrick är vi nöjda med våra rekryteringar till SFL- och Champions League-säsongen. Guldtruppen med Svenska Futsalligans bästa försvar har spetsats till ytterligare, inte minst med offensiva kvaliteter, säger sportchef Jocke Eriksson.

 

 

Varmt välkomna till Hammarby IF!

 

 

Foto: bajenfutsal

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS