26 april 2023

Futsal: Målvaktstränare Zeynep Anar inför semin – “vi måste prestera minst 100% matchen igenom”

På torsdag spelar futsalherrarna den andra semifinalen mot Örebro, nu hemma i Eriksdalshallen. Efter förlusten i den första matchen är laget revanschsugna och redo att ge allt för att lyckas ta sig vidare i slutspelet. Målvaktstränare Zeynep Anar berättar nedan om hur laget ser på slutspelet samt hur hon förbereder målvakterna för en eventuell straffläggning. Stötta laget på plats i Eriksdalshallen, avspark 19.30 i morgon, torsdag!

Biljetter till matchen köps på plats i Eriksdalshallen, eller här!

Nu är laget inne i ett slutspel vilket innebär att varje match måste avgöras och kan leda till förlängning samt straffar. Hur tänker du som målvaktstränare under ett slutspel när det är andra förutsättningar än under seriespelet?

Jag som målvaktstränare är, inför varje match, förberedd på flera scenarion. Jag studerar alltid motståndet och försöker förbereda mina målvakter på bästa möjliga sätt om vad som komma skall.

Den andra matchen mot Borås AIK avgjordes på straffar och ni gick segrande ur den matchen. Hur går dina tankar inför ett straffavgörande och vad studerar du främst hos motståndarna inför straffarna för att ge bästa förutsättningar till vår målvakt?

Det är alltid pirrigt och kul med straffar. Sex meter ifrån och med en riktig bra skytt är det inte lätt för målvakter. Jag kan relatera till mycket eftersom jag själv är målvakt och viktigast för mig som målvaktstränare blir att se om motståndarna har ett mönster. Sedan förmedlar jag det vidare till mina målvakter.

På torsdag är det vinna eller försvinna som gäller i den andra semifinalen mot Örebro. Hur förbereder du våra målvakter på bästa sätt?

Som du nämner är det vinna eller försvinna. Målvaktspositionen är en utsatt position och vi vet att vi måste prestera minst 100% matchen igenom. Vi förbereder oss på alla scenarion för att få med oss tre poäng!

Foto: Peter Jonsson

Nyheter

Futsal Herr