Futsallaget möter Sverige i helgen – "Rejäl utmaning"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Vid futsallandslagets pågående landslagsläger på Bosön finns ju Alan Arslan, Gabriel Diaz och Liridon Makolli med. Hammarby-trion kommer att ställas mot sina klubbkamrater vid en träningsmatch i helgen. Sverige möter alltså svenska mästarna. – Jag ser fram emot matchen men samtidigt känns det märkligt att ställas mot Hammarby. Detta blir ett bra tillfälle för alla att visa upp sig för landslagsledningen, säger “Doni”. I artikeln berättar Bajens sportchef Jocke Eriksson om tankarna inför den – för båda lagen – högkalibriga sparringen.

 

 

Jocke, det har pratats om en spännande träningsmatch…
– Ja, landslaget hörde av sig för några veckor sedan och ville ha en match mot oss under sin samling på Bosön den här veckan. En utmaning som vi naturligtvis antar!

 

Hur tänker man inför en sådan match, när det dessutom fattas tre viktiga spelare som står i andra ringhörnan?
– Landslaget är självklart favoriter och ska vinna matchen. Men jag är inte alls säker på att det kommer bli så. All press ligger på landslaget, samtidigt som våra ledare och spelare är oerhört sugna på att vinna den här matchen. Vi kommer att gå för seger. Sedan blir det rejäl en utmaning för coacherna att ha Alan, “Doni” och Gabriel mot sig istället för med sig. Det innebär ändringar i både fyror och matchplan.

 

På vilket sätt är den här matchen gynnsam för Hammarby som lag och hur ser förväntningarna ut?
– Det blir oerhört kul och lärorikt att få möta landslaget. De spelare som inte är uttagna får en chans att se hur landslaget jobbar och de kan nog få en känsla för vad som krävs för att ta sig dit.

 

– Men matchen ligger också perfekt i tiden. Med bara två omgångar kvar av grundserien får vi en match mot bästa möjliga motstånd. En bra chans för oss att kliva upp ytterligare en nivå i tempo och kvalitet inför slutspelet.

 

Till sist Jocke, vilka kommer att vinna?
– Bajen vinner med 3-2.

 

 

Foto överst: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS