Fyra HIF-spelare i nya futsallandslaget – debut för "Doni"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Futsallandslaget sparkar igång säsongen med två samlingar i september. Man bygger för framtiden med sikte på EM 2026. På vägen dit kommer man att VM-kvala under 2022 innan EM-kvalet drar igång 2024. Höstens första samling hålls på Bosön 7-10 september och dit har förbundskapten Matija Đulvat kallat Hammarbys kvartett Sebastian Holmqvist, Alan Arslan, Gabriel Diaz och Liridon Makolli. De tre förstnämnda har erfarenhet från landslaget sedan tidigare men för “Doni” blir det debut i blågult.

 

“Doni”, även Kosovos landslag har uppvaktat dig under säsongen, men där har det ännu inte blivit något spel. Hur går dina tankar nu?
– Det är smickrande att bägge landslagen är intresserade av mig. Sverige känns ju mer som hemmaplan, så det är klart att det är lite extra kul att de hör av sig. Det ska bli spännande att få komma till Bosön och visa vad jag kan. Sen får vi se vart det leder och var jag hamnar i slutändan.

 

Gabriel, du har tre A-landskamper sedan tidigare och är kapten i U19-landslaget, men får nu återigen chansen i Sveriges representationslag. Hur är känslan inför samlingen på Bosön?
– Jag hade hoppats få chansen igen, med tanke på att jag är ung och har fått mycket speltid i Hammarbys guldlag i SFL. Det känns verkligen jättekul och jag är stolt över att få representera Hammarby i de här sammanhangen.

 

Det andra septemberlägret kommer att hållas i Uddevalla och där tittar landslagsledningen på ytterligare spelare. Totalt kallar man 32 spelare till de två samlingarna och av dessa är 17 är nya i landslaget. Septemberlägren ses som lite av en omstart för det landslag som, utan grönvit representation, tyvärr inte lyckades ta sig vidare från EM-kvalet tidigare i år.

 

Klicka här för att se hela de båda trupperna.

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments