toggle menu

God bortautdelning för de yngre – så gick det i helgens övriga matcher

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

F19-laget och HTFF utgjorde ljuspunkten på lördagen då premiärmötet med Sundsvalls DFF slutade med en 8-1-seger uppe i Medelpad, medan det i Ettan Norra blev vinst för andra matchen i följd då Örebro Syrianska bortabesegrades med 1-0. P19-laget som också reste långväga i helgen noterades för en 0-0-bortamatch med mersmak i Helsingborg. I artikeln berättar tränarna om insatserna.

 

F19

 

– Vi åker upp till Sundsvall och står för en väldigt proffsig insats raktigenom. Vi tar tag i taktpinnen med bra anfallsspel och aggressivitet i återerövringen. Motståndarna får jaga väldigt mycket boll och har den väldigt korta stunder, och vi går till paus med en 3-0-ledning som nog borde större. I andra halvlek fortsätter vi att trumma på och målen trillar in. Ett litet misstag gör att SDFF förvaltar en målchans, men vi kör på och till slut rinner det iväg. 8-1-segern hade kunnat vara ännu, säger tränare Pierre Fondin.

 

Matchfakta från storsegern i premiären på NP3 Arena finns här, och här hittar du tabellen. Nästa F19-match spelas onsdagen den 26 april klockan 19.30 då Djurgården kommer till Hammarby IP.

 

HTFF

 

– Jag måste säga att det var vår bästa match hittills. Vi genomför den väl och spelarna har börjat ta större kliv och större ansvar. De ser ut som spelare med erfarenhet på seniornivå; vi ser ut som ett seniorlag. Vi har full kontroll över matchen, och kunde ha vunnit med mycket mer då vi brände många lägen. Det som var skönt var att vi kom till lägena och att vi följde matchplanen. Full kontroll och andra raka. Vi har också hållit nollan i två raka matcher och det är skönt för grabbarnas självförtroende, säger tränare Imad Khalili.

 

Matchfakta från bortasegern på Mellringe IP finns här, och här finns tabellen. I nästa omgång, nu på söndag klockan 16.00, tar HTFF emot Sylvia på Kanalplan.

 

P19

 

– Försvarsmässigt svarar vi för en relativt bra insats. Anfallsmässigt är den här matchen ett steg i rätt riktning; vi skapar tillräckligt mycket för att spräcka nollan. Som helhet gör vi en godkänd prestation, säger tränare Fredrik Samuelsson.

 

Matchfakta från det mållösa mötet med Helsingborg finns här, och här är tabellen. I nästa omgång, nu på lördag klockan 16.00, ställs P19-laget mot GAIS på hemmaplan.

 

 

Foto överst: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments