toggle menu

ANNONS

Gustav Ludwigson klar för Bajen – ansluter efter säsongen

Av Axel Pershagen, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby är överens med Örgrytes anfallare Gustav Ludwigson om ett treårsavtal – ett avtal som träder i kraft den 1 januari 2020.

 

Den 25-årige anfallsspelaren kom till ÖIS inför säsongen 2018 från Division 2 och Sävedalens IF. Det blev spel i samtliga 30 matcher i Superettan och han noterades för elva mål och tre framspelningar. Under årets säsong har utvecklingskurvan bara ökat och på de 16 omgångar som spelats hittills har det blivit nio mål och sex framspelningar.

 

– Gustav är en spelare vi följt på nära håll under en lång tid genom vårat scoutingteam. Han kom relativt sent i in Elitfotbollen och har haft en anmärkningsvärd utveckling de senaste två åren i Superettan – inte minst under den här våren. Han är en rörlig och hårt arbetande spelare som kan spela på alla de fyra offensiva positionerna och kommer passa utmärkt in i framtidens Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson.

– Både vår och Örgrytes utgångspunkt har hela tiden varit att utvecklingskurvan ska fortsätta i ÖIS under hösten och det känns oerhört bra att vi i Hammarby kommit till den position att vi kan vara så här pass tidigt ute med att planera vår framtid.

 

Med sina nio gjorda mål för året leder Gustav den interna skytteligan storstilat och ligger för närvarande på delad andraplats i Superettans skytteliga.

ANNONSER

Comments

comments