toggle menu

Gynning, Andersson, Eke och Graneld fortsätter i Bajen

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Truppbygget börjar sätta sig inför Elitettan 2020 – nu står det klart att fyra spelare fortsätter. Målvaktsduon fortsätter vara intakt då Jonna Andersson förlängt över 2021 och Britta Gynning nyttjat sin option över 2020. Försvararen Helén Eke har även hon förlängt avtalet ett år (med ett års option), precis som 18-åriga anfallstalangen Filippa Graneld.

 

Sportchef Johan Lager om förlängningarna:

– Det känns skönt att få behålla både Jonna och Britta, som vi tycker är ett av de bästa målvaktsparen i hela serien. Britta har redan viktig erfarenhet från allsvenska klubbar, kanske främst som andramålvakt, och har nu fått mer speltid som förstamålvakt och kommer ta ännu mer kliv nästa säsong. 

 

– Jonna har verkligen utmanat Britta och stod flera matcher under våren där hon gjorde väldigt bra ifrån sig. Jag tror att de båda kommer utvecklas ännu mer tillsammans genom att fortsätta sporra och tävla med varandra under säsongen.

 

– Det var fantastiskt kul att få se Helén tillbaka på planen igen efter sin långa skadefrånvaro, där hon spelade mesta delen av hösten. Hon besitter viktig erfarenhet och kunskap med över 70 allsvenska matcher i både Bajen och andra klubbar, som hon kan sprida vidare till våra yngre i laget. Hon är även nyttig i att hon kan spela på flera positioner i försvarslinjen. 

 

– Man får inte glömma att Filippa endast är ett år äldre än Felicia och Hanna och har också varit och spelat med F18-landslaget under hösten. Jag tycker att hon har tagit stora kliv i sin utveckling under den här säsongen, trots en ganska tuff start som vikarierande vänsterback under försäsongen. Hon är en offensiv spelare som är väldigt bra på att skydda boll och kan hota motståndarnas försvar med sin fina teknik.

 

Kommentarer från spelarna själva

 

Britta Gynning:

– Trots att säsongen inte slutade som vi ville kändes det självklart att fortsätta i Hammarby. Jag ser galet mycket fram emot säsongen och känner, precis som många andra, att Bajen verkligen har något grymt på gång – både fotbollsmässigt men även utanför planen med det helt otroliga stödet vi har. Är sjukt spänd på vad 2020 har att erbjuda!

 

Jonna Andersson:

– För mig var det självklart att stanna i Bajen och jag är väldigt tacksam att jag fått den möjligheten. Jag tar steg i helt rätt riktning och känner att vi som lag är på väg mot någonting riktigt stort. Det tillsammans med den stämning och inramning som varit på Hammarby IP  – och fans som åker land och rike runt – gjorde det svårt att se sig själv i en annan tröja än den grönvita. 2020 blir vårt år!

 

Helén Eke:

– Det känns såklart riktigt bra att ha skrivit på för ytterligare ett år i Bajen! Jag vill vara med och ta oss tillbaka till Damallsvenskan där vi hör hemma. På ett personligt plan så är jag tacksam över att kroppen samarbetar och ser till en början fram emot min första riktiga försäsong på fyra år! 

 

Filippa Graneld:

– Det kändes helt rätt att förlänga med Hammarby! Det senaste året har jag verkligen utvecklats och mognat både som spelare och person. Man märker att det är något stort på gång inom laget och det känns väldigt inspirerande att få fortsätta spela inför fullsatta läktare på “Kanalplan”.

 

Klicka här för att förlänga din plats för 2020 du också!

 

Foton: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments