toggle menu

ANNONS

Hammarby avslutar samarbetet med Stefan Billborn

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Fotboll har tagit beslutet att avsluta samarbetet med Stefan Billborn. Därmed lämnar Stefan Billborn klubben efter tre och ett halvt år som huvudtränare.

– Stefan har gjort ett viktigt arbete för oss, men vi har gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger Richard von Yxkull, ordförande och tf vd i Hammarby Fotboll.

 

När Hammarbys herrtrupp återsamlas efter ledigheten på måndag är alltså Stefan Billborn inte längre deras tränare.

– Vi har tagit ett beslut att göra en förändring på chefstränarposten. Det innebär att Stefan Billborn lämnar sitt uppdrag, och att Hammarby Fotboll kommer att presentera en ny chefstränare inom kort. Det här beslutet har tagits efter en längre tids utvärdering och det var inget lätt beslut att ta. Stefan är och har varit en mycket omtyckt medarbetare, och han har gjort ett viktigt arbete för oss. Vi har dock gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger Richard von Yxkull.

 

Under Stefan Billborns ledning har Hammarbys herrlag nått en fjärdeplats, en tredjeplats och en åttondeplats i Allsvenskan. Dessutom blev det som bekant nyligen seger i Svenska Cupen, och i och med det tog han Hammarby till Europaspel för andra året i rad.

– Stefan är en oerhört skicklig fotbollstränare som åstadkommit mycket under sin tid hos oss. Med sin professionalism och öga för detaljer har han tagit vårt spel till en ny nivå, och inte minst lett oss till Hammarbys första titel på 20 år. Tittar vi på var vi befann oss sportsligt när vi tog in Stefan 2018 jämfört med var vi är i dag så har han uppfyllt allt det vi förväntade oss av honom. Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling, och vi kommer att ta in någon som kan bygga vidare på det Stefan tillsammans med den övriga ledarstaben lagt grunden till, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Stefan Billborn kom till Hammarby 2015 i rollen som akademichef. 2017 blev han assisterande tränare för herrlaget, och året efter tog han alltså chefstränarrollen. Nu går hans karriär vidare på annat håll.

 

I nuläget är inga andra förändringar i den sportsliga organisationen planerade. Arbetet med att hitta Stefan Billborns efterträdare är inne i slutskedet, berättar Richard von Yxkull.

– Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut, säger Richard von Yxkull.

ANNONSER

Comments

comments