Hammarby besegrade Linköping i stängd träningsmatch

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby spelade en stängd match mot Linköping City på tisdagseftermiddagen, vars syfte var att ge spelarna varsin halvlek som del i det fysiska upplägget under försäsongen. Matchen slutade med en 1-0-seger efter mål av Vladimir Rodic i andra halvlek.

 

Hammarbys ledarstab hade tagit ut två elvor till tisdagens match, som fick en halvlek var. Även om Hammarby planenligt hade det mesta av bollinnehavet hade gästande Linköping ett inte helt oävet omställningsspel, särskilt i första halvlek, som resulterade i ett par halvchanser. De största chanserna hade dock Bajen. Junior ordnade straff en en bit in i första halvlek, som han sedan själv slog, men Linköpings målvakt stod för en kvalificerad räddning. Även Gustav Ludwigson hade ett par fina lägen, men fick inte in bollen i mål.

 

Till andra halvlek byttes alltså samtliga tio utespelare, och Hammarby hade fortsatt ett stort bollinnehav, däremot föll tempot något. Det hindrade inte Hammarby att skapa ytterligare en handfull vassa chanser, men den enda som hittade över mållinjen var Vladimir Rodic behärskade avslut efter en hörna, som föll med ungefär 15 minuter kvar av matchen.

 

Stefan Billborn lägger ingen vikt vid resultatet, utan ser matchen som ett rent fyspass.

 

– Det här var en match vi lagt in i en del av försäsongsupplägget för att ge alla tillgängliga spelare i truppen 45 minuter i benen. Det var en match helt utan resultatfokus och därmed ville vi ha den stängd. Tanken var att matchen skulle ha spelats i Nackatältet, men i och med att vädret var så pass milt tog vi ett beslut kort inpå matchstart att flytta den till Årsta IP. Sett som genomkörare tjänade matchen sitt syfte, säger han.

 

Nu rullar Hammarbys försäsong vidare, och den 28 januari väntar träningsmatchen mot FC Midtjylland på Hammarby IP.

 

Laguppställning första halvlek
Davor Blazevic

Simon Sandberg
Richard Magyar
Kalle Björklund
Oskar Krusnell

Junior
Aimar Sher
Jeppe Andersen

Alexander Kacaniklic
Gustav Ludwigson
Filston Mawana

 

Laguppställning andra halvlek
Davor Blazevic

Jonathan Tamimi (håller igång med Hammarby tills han gjort klart med ny klubb)
David Fällman
Hjalmar Ekdal
Jean Carlos de Brito

Tim Söderström
Abdul Halik Hudu
Darijan Bojanic

Vladimir Rodic
Imad Khalili
Muamer Tankovic

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS