toggle menu

Hammarby bjuder in blåljuspersonal till att spela match på Tele2 Arena

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Den 20 oktober klockan 9.00 anordnar Samhällsmatchen och Stena Fastigheter Stockholm Blåljusmatchen på Tele2 Arena. Ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg kommer få spela en fotbollsmatch tillsammans med poliser, brandmän, ambulanspersonal och personal från Stena Fastigheter Stockholm – samma dag som Hammarby möter Malmö FF.

 

 Fotbollsmatchen är startskottet på en satsning som handlar om att bygga broar mellan blåljuspersonal och ungdomar i Stockholms södra stadsdelar. Initiativet är även en del av Samhällsmatchen som är Hammarby Fotbolls CSR-program.

Bakom idén står Abel Abraham, CSR-ansvarig på Hammarby Fotboll och Gashaw Hailu, brandman på Södertörns Brandförsvarsförbund.  

– Både jag och Gashaw har länge strävat efter att göra något tillsammans för att bygga broar mellan ungdomar i söderort och blåljuspersonal – med fotbollen som verktyg. Så det här är ytterligare ett bra exempel på när fotbollen, myndigheter och näringslivet kan göra skillnad i samhället genom att arbeta sida vid sida, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen.

Fotboll och tv-spel tillsammans med blåljuspersonal för att bygga broar

Samhällsmatchen och Stena Fastigheter Stockholm för även dialoger med fritidsgårdar och blåljuspersonal, i olika delar av söderort, som handlar om att anordna olika temakvällar på utvalda fritidsgårdar. Exempelvis tv-spelskvällar med blåljuspersonal. 

– Själva Blåljusmatchen är startskottet på en större satsning där vi, tillsammans med fritidsgårdar i söderort och Stena Fastigheter Stockholm, vill skapa naturliga mötesplatser där invånarna och blåljuspersonalen kan lära känna varandra under avslappnade former. På så vis hoppas vi kunna stärka banden mellan oss, kommunen, dess invånare och myndigheterna. Men gällande dessa kvällar är inget klart än, men vi har stora förhoppningar på att vi kan hitta en lösning, säger Abel Abraham.

 

Om Blåljusmatchen

Initiativet är en del av Samhällsmatchen som är samlingsnamnet för alla insatser Hammarby Fotboll gör i samhället. Den 15 september fick blåljuspersonal, personal från Stena Fastigheter Stockholm och ungdomar från Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg en arenavisning på Tele2 Arena i samband med Hammarbys match mot IFK Göteborg. Den 19 september fick samma grupper besöka Stena Fastigheter Stockholm för att lära sig mer om deras Relationsförvaltning – och den 20 oktober kl. 09.00 spelas Blåljusmatchen på Tele2 Arena innan Hammarbys match mot Malmö FF.

ANNONSER

Comments

comments