5 juli 2023

Hammarby förlänger med Anna Tamminen

Inför det stundande VM-uppehållet står det klart att finska landslagsmålvakten Anna Tamminen förlänger sitt kontrakt med Hammarby. Det nya avtalet sträcker sig fram till sommaren 2026.

– Vi är oerhört glada och stolta över att Anna valt att förlänga med oss. Jag tror hon känner precis som oss att klubben utvecklas hela tiden och tar steg framåt. Detta är ett kvitto på att spelarna trivs bra här och tror på fortsätta framgångar med klubben. Med Sofia Lundgren har Anna utvecklats enormt de här åren och “Fia” är övertygad om att Anna kommer bli ännu bättre. Jag tycker Anna är seriens bästa målvakt och ser med stolthet fram emot de kommande tre åren med Anna i Hammarby, säger sportchef Johan Lager.

Anna Tamminen anslöt som nykrönt dubbelmästare, samt utsedd till ligans bästa målvakt, i Åland United inför det allsvenska återkomståret 2021 och har haft hand om den grönvita förstaspaden sedan dess. Under 2022 noterades 28-åringen för flest hållna nollor (12) i serien och i år är hon redan uppe i åtta med tio återstående försök. Den som blickar tillbaka på senaste månaderna har säkerligen straffräddningarna hemma mot Rosengård och KIF Örebro på näthinnan också. Nu står det alltså klart att Waka Waka-tonerna kan fortsätta ljuda fram till sommaren 2026.

– I min värld det finns inget annat än Bajen just nu, så det kändes självklart att skriva på. Jag kan inte komma på någon bättre plats än att stiga in på ett fullsatt Kanalplan, eller Söderstadion, till Just idag är jag stark. Jag njuter av varje dag jag kommer till Kanalplan. Vi har en bra miljö och kunniga ledare som är redo att ge allt för oss. Jag känner att både jag och laget kommer fortsätta utvecklas och det ska bli spännande att se hur långt vi kan nå, säger Anna.

Mer från Tamminen hör ni i fredagens avsnitt av Just idag.

Klicka här för att köpa biljetter till Piteå hemma på fredag!

Foton: Bildbyrån

Nyheter

Dam