ANNONS

Hammarby förlänger med Darijan Bojanic

Av Love Gustafsson, Publicerat för 8 månader sedan.

Efter bara ett år i klubben skriver Darijan Bojanic nytt kontrak med Hammarby. Det nya avtalet sträcker sig fram till sommaren 2023.

– Darijan har under det gångna året övertygat många, och jag är övertygat om att han kommer att utvecklas ännu mer hos oss i Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Darijan Bojanic kom till Hammarby inför 2019, efter att då ha gjort succé i Helsingborg som han var med och spelade tillbaka till Allsvenskan. En bit in på vårsäsongen tog han en fast plats på det grönvita innermittfältet, och stod för ett starkt år.

– Darijan har under året övertygat många och visat att han är den spelare som jag trodde han skulle utvecklas till i Hammarbys miljö och spelsätt. Nu fick vi en möjlighet att tidigt gå in och förlänga hans avtal och det vore dumt att inte ta den chansen. Sedan har Darijan ett Hammarby-DNA och en spelintelligens som passar perfekt in i Stefans och Jockes tankar. Jag är övertygad om att Darijan kommer att utvecklas ännu mer hos oss i Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Med sina elva målgivande passningar vann han den allsvenska assistligan överlägset, och efter säsongen röstades han fram till Årets Bajenspelare av Hammarbys supportrar.

– Jag är väldigt glad över den här förlängningen. Att Hammarby vill detta är ett tecken på att man har gjort någonting bra, så det känns jäkligt skönt att ha det här på plats, säger Darijan Bojanic.

 

Totalt gjorde Darijan 29 matcher i Allsvenskan under sin första säsong i Hammarby och levererade som nämnt elva assist, och fyra mål.

 

Se HTV-intervjun med Darijan i spelaren ovan.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS