toggle menu

Hammarby förlänger med Ellen Gibson

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 2 år sedan.

17 år i den grönvita tröjan blir minst ett till då Hammarby och Ellen Gibson är överens om en förlängning för nästa säsong.
– Fantastiskt kul att hon vill fortsätta, en av seriens bästa spelare under hösten, säger sportchef Johan Lager. Läs mer nedan.

 

Den 23-åriga trotjänaren missade endast hemmamatchen mot Sundsvalls DFF under 2019 men fanns med från start resterande 25 omgångar, oftast ackompanjerad av Felicia Saving på innermittfältet. Med sitt uppoffrande spel och hårda jobb för laget blev hon en av höstens allra viktigaste kuggar, menar sportchef Johan Lager:

 

– Ellen är en konstruktiv och nyttig spelare som jobbar oerhört hårt för laget i defensiven och under hösten var hon en av seriens bästa spelare, enligt mig. Det känns fantastiskt kul att hon vill fortsätta på den här resan även 2020, med alla sina erfarenheter och år hon har i Hammarby.

 

Gibson inledde karriären i grönvitt vid fem års ålder och fick göra allsvensk debut redan som 15-åring. Totalt har det blivit 17 år i klubben och det skulle väl vara ett knappt års studieuppehåll på andra sidan Atlanten 2015/2016 som bryter tidslinjen en aning, men återkomsten lät dock inte vänta på sig alltför länge då hon var tillbaka redan året efter.

 

Även om det sportsliga som bekant inte fick det utfall som många hoppades på ända in i det sista blev ändå säsongen 2019 något av en milstolpe i Ellens karriär. Tillsammans med Emma Jansson klev hon nämligen över 100 seriematcher i den grönvita tröjan, något som uppmärksammades på Bajengalan efter säsongens slut.

 

Foto: Peter Jonsson

 

“Jag valde rätt från början”

Nu är alltså siktet inställt på ännu ett år och målsättningen att ta klivet upp inför årets säsong är knappast något som det kommer ruckas på inför 2020, enligt vice-kaptenen själv:

 

– Det känns jäkligt kul att ha ännu ett år att se framemot och självklart är det väldigt speciellt att få fortsätta representera sin egna moderklubb och laget som ligger närmast hjärtat. Jag trivs oerhört bra tillsammans med alla i och kring klubben och jag brukar säga att jag valde rätt redan från början.

 

– Vi var verkligen nära i år och jag är peppad på att se vad vi kan uträtta nästa säsong. Jag tror att vi, men den trupp som håller på att formas just nu, kommer kunna utvecklas ännu mer som lag och jag känner detsamma även för egen del på ett personligt plan, avslutar Ellen. 

 

Dagen till ära fick Ellen även välja sin favoritbild från året som var – klicka här för att se vilken bild som gömde sig bakom lucka 13.

 

Du är väl också med på resan tillbaka till Allsvenskan? Förnya ditt kort senast den 10 januari via den här länken. Om du inte hade säsongskort 2019 finns möjlighet till upprättelse den 17 januari då nyförsäljningen drar igång.

 

Foto överst: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments