ANNONS

Hammarby förlänger med Imad Khalili

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby är överens med Imad Khalili om en kontraktsförlängning på ett år. Imad, som varit i Hammarby sedan sommaren 2015, kommer därmed tillhöra Bajen fram till 2020 års säsongs slut.

– Vi är väldigt glada att Imad förlänger med oss, säger Stefan Billborn.

 

Imad Khalili är inne på sitt fjärde år som Hammarbyspelare, och nu står det alltså klart att han fortsätter i grönvitt även över nästa säsong. Under sin tid i Hammarby har han efter en tuff start vuxit ut till en ledargestalt i gruppen, slår Hammarbys sportchef Jesper Jansson fast.

 

– Imad har sedan tränarskiftet tagit en oerhört viktig roll i truppen både på planen och inte minst i omklädningsrummet. Han har blivit en ledare, och är med sin taktiska smartness en spelare som är mycket användbar i Stefan Billborns spelsätt. Han har också visat stark karaktär trots sin tuffa start i Hammarby, säger han.

 

Hammarbys huvudtränare Stefan Billborn är inne på samma spår, och menar att Imad i takt med ökat förtroende byggt på sitt register som fotbollsspelare.

 

– Imad har utvecklats till en väldigt allround spelare, och han har alltid gett hundra procent. Han är väldigt bra på att ta instruktion och har stor förståelse för spelet, och han bidrar med mycket i spelet som man kanske inte alltid lägger märke till, som att skapa ytor för sina medspelare. Han tar ansvar på ett väldigt moget sätt i omklädningsrummet, och det är något vi har stort behov i en trupp med många unga – en spelare som är en förebild med sin professionella inställning till sitt fotbollsutövande, med sitt fotbollskunnande och hur man är som människa. Så vi är väldigt glada att Imad förlänger med oss, säger Stefan Billborn.

 

Imad Khalili själv trivs i den roll han fått i Hammarbys truppbygge och gläds åt förlängningen.

 

– Det känns fantastiskt kul. Förra året lade vi grunden till något nytt, och nu vill jag vara med och ta nästa steg. Med det innebär det att hjälpa till att utveckla de yngre spelarna, och fortsätta bygga en vinnarkultur. Samtidigt är min vilja att bidra på planen lika stark som att ta ansvar runt omkring, så jag ser mycket fram emot min fortsättning i Hammarby, säger Imad.

 

Foto: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments