ANNONS

Hammarby förlänger med Mads Fenger

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby är överens med Mads Fenger om en kontraktsförlängning. I och med det nya avtalet sträcker sig Fengers kontrakt med klubben nu över fyra år.

– Vi är väldigt glada över att en av Skandinaviens bästa försvarare fortsätter med oss, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Mads Fenger anslöt till Hammarby sommaren 2017 och skrev då på ett treårsavtal. Det avtalet löpte alltså ut sommaren 2020, men i och med förlängningen kommer mittbacken att tillhöra Hammarby över säsongen 2023.

 

– Vi fortsätter att se över vår trupp och strävar efter att få kontinuitet i vårt lagbygge. Förlängningen med Mads är ett resultat av det arbetet, och vi är väldigt glada över att en av Skandinaviens allra bästa försvarare fortsätter med oss. Under 2019 lossnade det ordentligt för Mads när han nu fått vara skadefri, och med sin passningsskicklighet och fina defensiv är han perfekt för det spel vi vill spela i Hammarby. Han är nu uppe i den nivå han hade när han kom till oss och vi ser honom som en mycket viktig spelare i vår trupp, säger Jesper Jansson.

 

Mads Fenger gjorde tio allsvenska matcher med Hammarby under sin första säsong innan han drabbades av en svår ljumskskada som även hämmade honom i viss mån under efterföljande säsong. Under 2018 visade han ändå vilka kvaliteter han besatt, och under årets säsong har han gått från klarhet till klarhet. Nu står det alltså klart att 52 allsvenska matcher han har gjort i grönvitt hittills kommer att bli långt fler.

 

– Jag är väldigt glad att få fortsätta på den här resan med Hammarby, och möjligheten att vinna Allsvenskan är en av huvudskälen till att jag förlängde mitt kontrakt. Under mina år här har vi förbättrat våra placeringar säsong för säsong, och jag tror starkt på att vi kommer att bli mästare inom ett par år, och det vill jag vara en del av, säger Mads Fenger.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments