Hammarby förlänger med Marcus Degerlund

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Han har varit ett av de stora utropstecknen den här säsongen, och nu har nyblivne U21-landslagsmannen Marcus Degerlund har skrivit under ett nytt avtal med Hammarby. Kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2021.
– Det känns jättebra att förlänga, säger Marcus.

 

 

Till årets säsong tog 19-årige Marcus Degerlund klivet från U19 till Hammarbys A-lag, och redan i april gjorde han allsvensk debut för Bajen. Steget från junior- till seniorfotboll har han klarat med bravur, och nu har han alltså skrivit under ett nytt kontrakt.

 

 

– Vi är fantastiskt glada att vara överens med Marcus om en förlängning. Att Marcus har stor talang har han redan visat, och han besitter en del unika egenskaper som gör att han har potentialen att bli en mittback av riktigt hög klass. Den här förlängningen ger både Marcus och klubben ett lugn att jobba vidare med hans utveckling, och det är glädjande att han tror på den verksamhet vi bedriver i Hammarby, säger sportchef Jesper Jansson.

 

 

Det har totalt blivit 13 allsvenska matcher så här långt denna säsong för Marcus, och hans fina spel i grönvitt har gett genklang. I slutet av förra veckan togs han ut till U21-landslaget av nytillträdde förbundskaptenen Roland Nilsson.
Nu siktar den unge mittförsvararen på att ta ytterligare kliv i sin utveckling.

 

 

– Hammarby har något bra på gång, och det känns jättebra att förlänga kontraktet med klubben, det har varit mitt mål det här året. Det har fungerat bra för mig hittills i den här säsongen och det har varit kul att få så pass mycket speltid som jag fått. Nu är målet att utveckla detaljer i mitt spel, och att bygga på mig lite fysiskt, säger Marcus Degerlund.

 

 

Foto: Bildbyrån

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

hif_bejendealen-small