15 juli 2023

Hammarby förlänger med Marcus Rafferty

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby och Marcus Rafferty, 18, är överens om en förlängning av den unge mittfältarens kontrakt med klubben. Det nya kontraktet sträcker sig över fyra och ett halvt år.

Marcus kom till Hammarby från Tullinge Fotboll inför säsongen 2020. Genom åren har han avancerat genom akademin och representerat både P17 och P19. Sedan ett par veckor tillbaka har han tränat och även matchspelat för A-laget, där han gjorde inhopp både i bortamatchen mot Elfsborg och senast borta mot Sirius. Detta trots en lång skadefrånvaro på närmare 20 månader.

– Det är en dröm för mig som akademispelare att få kliva upp i A-laget och att få möjligheten att spela för klubben jag följt sedan jag var liten. Jag har varit hammarbyare sedan barnsben, min mamma spelade i damlaget innan jag föddes och jag har stått på läktaren genom åren. Nu har jag debuterat själv och hoppas bidra till att klubben vinner fler titlar.

– Vilken resa Marcus gjort! Från att vara långtidsskadad och nästan uträknad, till en comeback som tog oss alla med storm. Som han har kämpat. Jag är oerhört glad för Marcus skull och samtidigt oerhört stolt över hur snabbt vi kom i mål med denna förlängning. Det fanns aldrig någon tvekan från någons sida. Marcus är en väldigt talangfull kille som kämpat hårt för att vara där han är i dag och för oss känns det extra kul med ytterligare en spelare som är Hammarbyare sedan barnsben som har stått på läktaren, säger Mikael Hjelmberg.

– Hans driv och löpkapacitet både med och utan boll är egenskaper vi behöver i laget. Från södra Stockholm, via vår akademi och nu in i full konkurrens i A-laget på så oerhört kort tid är inget annat än sensationellt. Han blev ”Raff” med killarna i laget direkt, försätter Hjelmberg.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr